Ο αστέρας της κολεγιακής ομάδας μπάσκετ του Ιλινόις, Τέρενς Σάνον Τζούνιορ, αποβλήθηκε από όλες τις ομαδικές δραστηριότητες, αφού κατηγορήθηκε για βιασμό, σύμφωνα με ανακοίνωση του κολεγίου.

Ένταλμα για τη σύλληψη του Σάνον εκδόθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Ντάγκλας (Κάνσας) την Τετάρτη με την κατηγορία σεξουαλικής επίθεσης που φέρεται να συνέβη τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα αρχεία της φυλακής, ο Σάνον παραδόθηκε και συνελήφθη στο Λόρενς του Κάνσας το πρωί της Πέμπτης με την κατηγορία του βιασμού, της σεξουαλικής επαφής χωρίς συγκατάθεση και της χρήσης βίας».

Το Πανεπιστήμιο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το φερόμενο περιστατικό συνέβη ενώ ο Σάνον βρισκόταν στο Λόρενς, για να παρακολουθήσει τον αγώνα Ιλινόις-Κάνσας. «Ο Σάνον δεν ήταν στο Λόρενς για επίσημες εργασίες του πανεπιστημίου μας ούτε ήταν μέλος της αποστολής του».

Ο Σάνον κατέβαλε εγγύηση 50.000 δολαρίων την Πέμπτη και θα επέστρεφε στο Σαμπέιν του Ιλινόις, σύμφωνα με το Κολλέγιο. Ο Μαρκ Π. Σάτερ, δικηγόρος με έδρα το Ιλινόις, που εκπροσωπεί τον Σάνον, είπε ότι ο πελάτης του είναι αθώος και σκοπεύει να παραπέμψει την υπόθεση σε δίκη.

«Από τον Σεπτέμβριο, όταν εμφανίστηκαν αυτοί οι ισχυρισμοί, ο Τέρενς συνεργάστηκε με τις αρχές επιβολής του νόμου καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας, δηλώνοντας από την αρχή αθώος», ανέφερε ο Σάτερ σε δήλωσή του. «Τώρα, αρκετούς μήνες αργότερα, το γραφείο μου έμαθε ότι υποβλήθηκαν επίσημες κατηγορίες εναντίον του χθες στο Λόρενς του Κάνσας. Σε λιγότερο από 24 ώρες, ο πελάτης μου απάντησε και παραδόθηκε οικειοθελώς στις τοπικές αρχές για επεξεργασία και απελευθέρωση. Ο Τέρενς είναι αθώος και σκοπεύει να παραπέμψει την υπόθεση σε δίκη».

Σε εννέα αγώνες στην πέμπτη σεζόν της κολεγιακής του πορείας, ο Σάνον έχει 21,7 πόντους (41,4% στο τρίποντο), 4 ριμπάουντ, 2,7 ασίστ, 1,2 κλεψίματα, 1,2 μπλοκ και 2,2 λάθη ανά 32 λεπτά.