Ο μεγάλος Νίκος Γκάλης, ο άνθρωπος που έμαθε μπάσκετ τους Έλληνες, βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΤ και πήγε στην εκδήλωση συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και την κόρη του, για την οποία είπε, αστειευόμενος, ότι τον κοροϊδεύει επειδή έχει πάρει δύο χρυσά μετάλλια ενώ αυτός ένα.

Ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών και ένας από τους σπουδαιότερους Ευρωπαίους ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση του ΠΣΑΤ και βραβεύτηκε ως «ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία των σπορ στην Ελλάδα». Αυτή ήταν η περιγραφή του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου για τον Γκάλη, ο οποίος είδε ένα ωραίο βίντεο από τα χρόνια του στο παρκέ και στη συνέχεια παρέλαβε το βραβείο του από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο, κάνοντας και δηλώσεις.

Σε αυτές, ο «γκάνγκστερ» είπε τα εξής…

«Δεν έχω τα μαλλιά που είχα τότε που φαίνομαι στο video… (γέλια). Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία σε όλους. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΠΣΑΤ, με έχει τιμήσει αρκετές φορές ως καλύτερο αθλητή αλλά σήμερα είναι μια ιδιαίτερη τιμή. Τιμάται και η κόρη μου που είναι με την Εθνική ομάδα cheerleading. Αλλά έχω και ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Στο σπίτι με κοροϊδεύει συνέχεια η κόρη μου! Λέει πως έχει πάρει δυο πρωταθλήματα! Κι εγώ ένα! Το άξιζαν τα παιδιά, μπράβο τους. Σας ευχαριστώ πολύ. Εγώ ήμουν κατά της βίας, όσο έπαιζα έλεγα πως ο αθλητισμός πρέπει να είναι ένα θέατρο που θα πάρεις την οικογένεια και να πας στο γήπεδο. Αν το πιστεύουμε όλοι, θα τα καταφέρουμε. Υγεία σε όλους».