Ανοίγει σήμερα (20/12) η αυλαία της εμβόλιμης 15ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League με δύο συναρπαστικές αναμετρήσεις καθώς ο Άρης υποδέχεται την Λαμία στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (17:00, Novasports Prime) και ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο» κόντρα στον Βόλο (19:00, Cosmote TV Sport 1). Αμφότερα ματς θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Βόλος που έχει «μεταμοφωθεί» αφότου τον ανέλαβε ο Άνχελ Λόπεθ, είναι αήττητος στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του για το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ τον οδηγό του για την αναμέτρηση αποτελούν οι πρόσφατες καλές εμφανίσεις του στο εντός έδρας 2-2 με τον Ολυμπιακό (πρωτάθλημα) και στην εκτός έδρας ήττα με 1-0 από τον ΠΑΟΚ (Κύπελλο Ελλάδας).

Ο Ισπανός τεχνικός δεν υπολογίζει στους Τρουϊγιέ, Λούνα, Μπαριέντος, Σιαμπάνη και Παπαδόπουλο. Η αποστολή αποτελείται από τους: Κόστιτς, Καλαμπούκας, Αλχο, Σιέλης, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Καραγιάννης, Μεταξάς, Τσοκάνης, Γκλάβτσιτς, Τάχατος, Μπερτόγλιο, Κόμπα, Ενγκίν, Κορνέτ, Γκαρσία, Μωραϊτης, Ντέλετιτς, Κίτσος, Μύγας.

Ο Παναθηναϊκός που προέρχεται από ήττα με 3-2 από τον Ατρόμητο και πτώση από την κορυφή της βαθμολογίας της Stoiximan Super League, ψάχνει την επιστροφή στις επιτυχίες, αλλά και στις καλές εμφανίσεις. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μοιάζει να βρίσκεται σε κρίση και αναζητά αντίδραση, ενώ υπάρχουν και αμφιβολίες για την ενδεκάδα και δη για τη θέση του τερματοφύλακα με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι να μην εμπνέει εμπιστοσύνη.

Ο Σέρβος τεχνικός υπολογίζει και πάλι στον μεσοεπιθετικό Αϊτόρ, αλλά εκτός είναι οι: Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Τζούριτσιτς, Τσέριν, Πάλμερ – Μπράουν, Μάγκνουσον και Βέρμπιτς. Στον Βόλο ταξίδεψαν οι: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ζέκα, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Μαντσίνι, Τσόκαϊ, Γεντβάι, Αϊτόρ, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο.

Ο Άρης θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του

Νωρίτερα, ο Άρης θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την έδρα του απέναντι στην Λαμία, μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια τον δυσκολεύει ιδιαίτερα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, πάντως, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση έχοντας τρεις νίκες στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές.

Ο προπονητής του Άρη, Άκης Μάντζιος, δεν υπολογίζει στους: Παναγίδη, Φεράρι, Μάνου Γκαρθία, Ματαρίτα, Πάβιτσιτς, Ντουκουρέ, Δεληζήση και Σγούρο. Στην αποστολή βρίσκονται οι: Κουέστα, Χουτεσιώτης, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φατόρε, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Νταρίντα, Βερστράτε, Ζαν Ζουλ, Ρουπ, Τζούρασεκ, Μενέντες, Κάρλσον, Σουλεϊμάνοφ, Ζαμόρα, Σαβέριο, Μορόν, Χριστοδουλόπουλος.

Η Λαμία, από τη μεριά της, εδώ και καιρό δεν παίζει καλά και αυτό φαίνεται στα αποτελέσματα. Ψάχνει να κάνει «επανεκκίνηση», αλλά οι απουσίες βασικών στελεχών επηρεάζουν τα πλάνα του προπονητή Λεωνίδα Βόκολου. Εκτός είναι οι: Τζανετόπουλος, Σαντάνα, Λόνγκο, Μαρτίνεθ, Μούλα, Πάβλοβετς και Τσιλιανίδης. Στην αποστολή μπήκαν οι: Νάγκι, Χατζηεμμανουήλ, Κοσέλεφ, Τζανδάρης, Παπαδόπουλος, Σίντκλεϊ, Αμαράλ, Κορνέζος, Γιαννούτσος, Νούνιες, Βασιλαντωνόπουλος, Σλίβκα, Σιμόν, Μάλτσι, Τσιλούλης, Στάνκο, Καρλίτος, Τόσιτς, Κοντονίκος, Τερεζίου, Τσούκαλος, Ακούνια.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής και η βαθμολογία:

  • Τετάρτη (20/12)
    • Άρης – Λαμία (17:00)
    • Βόλος – Παναθηναϊκός (19:00)
  • Πέμπτη (21/12)
    • ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός (15:00)
    • Πανσερραϊκός – ΑΕΚ (17:00)
    • ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης (17:30)
    • Κηφισιά – ΠΑΟΚ (20:00)
    • Ατρόμητος – Ολυμπιακός (20:30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες)

  1. ΠΑΟΚ 32
  2. ΑΕΚ 31
  3. Παναθηναϊκός 31
  4. Ολυμπιακός 31
  5. Άρης 23
  6. Αστέρας Τρίπολης 17
  7. ΠΑΣ Λαμία 16
  8. ΟΦΗ 15
  9. Ατρόμητος 15
  10. Βόλος 14
  11. Πανσερραϊκός 13
  12. Κηφισιά 11
  13. Παναιτωλικός 10
  14. ΠΑΣ Γιάννινα 8
    • Ο Ολυμπιακός έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση ενός βαθμού.