Λίγο πριν την κλήρωση των play offs του Conference League, εκεί όπου ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τη Φερεντσβάρος και ο ΠΑΟΚ έμαθε τα ζευγάρια από τα οποία θα αναδειχθεί ο αντίπαλός του στους «16» της διοργάνωσης, ο Τραϊανός Δέλλας πρεσβευτής του UECL κλήθηκε να μιλήσει για το επίπεδο των ομάδων, οι οποίες στοχεύουν στη Νέα Φιλαδέλφεια και την Opap Arena, εκεί που θα διεξαχθεί ο φετινός τελικός στις 29 Μαΐου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Η Αθήνα περίμενε αυτόν τον τελικό στο νέο γήπεδό της. Οι Έλληνες είναι φημισμένοι για τη φιλοξενία και τον καλό καιρό. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Είδαμε πολλά καλά παιχνίδια και ανυπομονούμε να δούμε κι άλλα. Το επίπεδο της διοργάνωσης είναι υψηλό, γι’ αυτό ο επόμενος γύρος θα είναι συναρπαστικός. Είναι πολύ νωρίς να κάνουμε προβλέψεις. Ελπίζω να δούμε πολύ καλά παιχνίδια σε αυτόν τον γύρο και στον επόμενο κι οι καλύτεροι δύο να έρθουν στην Αθήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωταθλητής Ευρώπης 2004.

Ο Ολυμπιακός όπως προαναφέρθηκε επιστρέφει σε ευρωπαϊκά νοκ άουτ μετά από απουσία ενός έτους, με την τελευταία του παρουσία εκεί να είναι στα playoffs του Europa League το 2022, όταν είχε αποκλειστεί με δύο ήττες από την Αταλάντα. Η κλήρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (18/12) στη Νιόν έβγαλε αντιμέτωπους τους «ερυθρόλευκους» με την Φερεντσβάρος.

Τα ματς θα είναι διπλά και θα διεξαχθούν στις 15 και τις 22 Φεβρουαρίου, με τον Ολυμπιακό να δίνει το πρώτο ματς στο «Καραϊσκάκης» και τη ρεβάνς εκτός έδρας.