Οι αρχές του Σακραμέντο στην πολιτεία της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ κατηγορούν τον πρώην παίκτη των Κινγκς του NBA, Τσανς Κομάντσε, για το φόνο μιας 23χρονης γυναίκας.

Ο Κομάντσε συνελήφθη από το FBI πριν από μερικά 24ωρα καθώς υπήρχαν υποψίες πως εμπλεκόταν στην απαγωγή της Μαρέινα Ρότζερς, η οποία είχε δηλωθεί ως αγνοουμένη από τους οικείους της στις 7 Δεκεμβρίου. Πλέον, η σωρός της γυναίκας βρέθηκε και ο 27χρονος μπασκετμπολίστας, που αγωνιζόταν στη δεύτερη ομάδα των «βασιλιάδων», τους Στόκτον Κινγκς, κατηγορείται και για φόνο. Ο σέντερ κρατείται στις φυλακές του Σακραμέντο.

Το FBI συνέλαβε την Παρασκευή (15/12) τον Κομάντσε. Τον κατηγόρησε για απαγωγή πρώτου βαθμού μιας και εκείνος με μια άλλη γυναίκα ηλικίας 19 ετών, ονόματι Ζάκαρι Χάρντεν φέρονται να ήταν τα δύο τελευταία άτομα που είδαν ζωντανή την Ρότζερς στην περιοχή του Λας Βέγκας, όπου είχε ταξιδέψει για αναψυχή, μαζί με την Χάρντεν, η οποία της γνώρισε τον Τσανς Κομάντσε.

Στην αρχή ο Κομάντσε και η Χάρντεν κατηγορήθηκαν για απαγωγή, αλλά στο κατηγορητήριο προστέθηκε και φόνος με την υπόθεση να έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, σύμφωνα με τα ΜΜΕ των ΗΠΑ. Από την πρώτη στιγμή που έγιναν, γνωστές οι κατηγορίες για απαγωγή, πριν καν εντοπιστεί το άψυχο σώμα της 23χρονης, οι Κινγκς αποδέσμευσαν τον Κομάντσε, ο οποίος ήταν ήδη στη φυλακή χωρίς την επιλογή να πληρώσει εγγύηση και να αποδεσμευτεί.

Η εμπλοκή του FBI είχε σοβαρέψει τα πράγματα από την πρώτη ώρα και πλέον θα αναλάβει η δικαιοσύνη το έργο της πάνω στην επίθεση του 27χρονου Κομάντσε, ο οποίος έχει αγωνιστεί στην καριέρα του ένα ματς στο ΝΒΑ (το 2023 με τους Μπλέιζερς), ενώ έχει παίξει και στην Τουρκία (2021-22) με την Μαμάκ Μπελεντιγέσι.