Σήμερα (18/12, 15:00, Cosmote Tv Sport 1) ο Ολυμπιακός μπαίνει στην κληρωτίδα στο «House of Football» της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας και θα μάθει τί του επιφυλάσσει το μέλλον του στον έξτρα νοκ άουτ γύρο του Europa Conference League που δίνει την πρόκριση στη φάση των «16» του θεσμού.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν την ευρωπαϊκή τους πορεία σε αυτή τη διοργάνωση αφού εξασφάλισαν την 3η θέση στον όμιλό τους στο Europa League. Θα αντιμετωπίσουν σε διπλά παιχνίδια μια από τις ομάδες που πήραν τη δεύτερη θέση στη φάση των γκρουπ του Europa Conference League.

Ο Ολυμπιακός όπως και όλες οι ομάδες που προέρχονται από το Europa League θα τοποθετηθούν στο γκρουπ των αδύναμων, ενώ οι ομάδες του Europa Conference League θα βρίσκονται στους δυνατούς. Τα ματς θα διεξαχθούν στις 15 και 22 Φεβρουαρίου με το πρώτο ματς να γίνεται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού είναι οι: Σλόβαν Μπρατισλάβας, Γάνδη, Ντίναμο Ζάγκρεμπ, Μπόντο Γκλιμτ, Λέγκια Βαρσοβίας, Φερεντσβάρος, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Λουντογκόρετς.

Οι άλλες ομάδες που ακολούθησαν τον Ολυμπιακό από το Europa League: Άγιαξ, Μπέτις, Στουρμ Γκρατς, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, Μακάμπι Χάιφα, Σερβέτ και Μόλντε.

Το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ

Στο μεταξύ, η συγκεκριμένη κλήρωση ενδιαφέρει πολύ και τον ΠΑΟΚ ο οποίος καθώς τερμάτισε στην πρώτη θέση του 7ου ομίλου του Europa Conference League πέρασε απευθείας στους «16». Από τα ζευγάρια του έξτρα νοκ άουτ γύρου θα προκύψει και η δική του αντίπαλος στην κλήρωση που θα γινει στις 23 Φεβρουαρίου. Ο ΠΑΟΚ θα επιστρέψει στη δράση στις 7 και 14 Μαρτίου. Απευθείας στους «16» έχουν περάσει και οι: Λιλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Βικτόρια Πλζεν, Κλαμπ Μπριζ, Άστον Βίλα, Φιορεντίνα και Φενέρμπαχτσε.

Να σημειώσουμε πως σε περίπτωση πρόκρισης του Ολυμπιακού δεν θα μπορούν να παίξουν μαζί τους «16». Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως ο τελικός διεξάγεται στην «OPAP Arena» έδρα της ΑΕΚ στις 29 Μαΐου.