Πέφτει σήμερα (18/12) η αυλαία της 15ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League με δύο συναρπαστικές αναμετρήσεις. Η ΑΕΚ δοκιμάζεται στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό (17:00, Cosmote TV Sport 2), ενώ ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τον Πανσερραϊκό (18:00, Novasports Prime). Υπενθυμίζουμε πως τα ματς διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Η ΑΕΚ, που μετράει τρεις σερί νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα, θέλει να αποδείξει με πράξεις αυτό που ανέφερε προ ημερών ο προπονητής της Ματίας Αλμέιδα, ότι δηλαδή ο αποκλεισμός της από την Ευρώπη δεν θα την επηρεάσει στο υπόλοιπο της σεζόν.

Η Ένωση έχει 30 βαθμούς έπειτα από 14 αγωνιστικές και με νίκη θα ξεπεράσει τον ΠΑΟΚ και θα ανέβει εκείνη στην κορυφή της κατάταξης, έπειτα κι από το στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ατρόμητο.

Ο Παναιτωλικός είναι βελτιωμένος αφότου τον ανέλαβε ο Γιάννης Πετράκης, αλλά η διαφορά ποιότητας είναι μεγάλη παρόλο που η ΑΕΚ αντιμετωπίζει απουσίες και θα παραταχθεί προσπαθώντας να βρει λύσεις. «Πρώτα από όλα θα πρέπει να δούμε ποιοι θα είναι διαθέσιμοι, να δούμε πως θα φτιάξουμε την ομάδα. Σε ό,τι αφορά τον αντίπαλο, έχει βελτιωθεί πολύ. Όπως λέω πάντα, όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Εμείς δεν θα αλλάξουμε σύστημα παιχνιδιού», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλμέιδα.

Ο Ολυμπιακός θέλει να «χτίσει» μομέντουμ

Στις Σέρρες ο Ολυμπιακός παίζει με τον Πανσερραϊκό και ο στόχος του είναι να «χτίσει» μομέντουμ στο δεύτερο επίσημο παιχνίδι του με τον Κάρλος Καρβαλιάλ στον πάγκο. Οι «ερυθρόλευκοι» με νίκη θα βρεθούν στους 31 βαθμούς και στο μείον ένα από τον ΠΑΟΚ και αναλόγως με το αποτέλεσμα της ΑΕΚ θα φανεί πόσο βρίσκονται μακριά από την κορυφή της κατάταξης.

Αγωνιστικά, τώρα, ο Κάρλος Καρβαλιάλ θέλει να δει από τους παίκτες του να βελτιώνονται στην αμυντική λειτουργία, ενώ ο στόχος είναι να παρουσιαστούν αποτελεσματικοί και στην αντίπαλη περιοχή μιας και η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία είναι μαχητική και το τελευταίο διάστημα παίζει καλά.

Τα αποτελέσματα το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής και η βαθμολογία της Stoiximan Super League:

  • Κηφισιά – ΠΑΣ Γιάννινα 4-2
  • Άρης – ΟΦΗ 1-0
  • Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 3-2
  • Λαμία – Βόλος 1-2
  • Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-4
  • Παναιτωλικός – ΑΕΚ (18/12)
  • Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός (18/12)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες)

  1. ΠΑΟΚ 32
  2. Παναθηναϊκός 31
  3. ΑΕΚ 30
  4. Ολυμπιακός 28
  5. Άρης 23
  6. Αστέρας Τρίπολης 17
  7. Λαμία 16
  8. ΟΦΗ 15
  9. Ατρόμητος 15
  10. Βόλος 14
  11. Πανσερραϊκός 13
  12. Κηφισιά 11
  13. Παναιτωλικός 9
  14. ΠΑΣ Γιάννινα 8
    • Ο Ολυμπιακός έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση ενός βαθμού.