Το 2023 δεν κλείνει καλά για τον Παναθηναϊκό αφού λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό στην Ευρώπη ήρθε και η ήττα με 3-2 από τον Ατρόμητο για τη 14η αγωνιστική της Stoiximan Super League, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πλέον στη 2η θέση με 31 βαθμούς, πίσω από τον ΠΑΟΚ που έχει 32 και τη Δευτέρα (18/12) μπορεί να τον προσπεράσει και η ΑΕΚ που έχει 30 και παίζει με τον Παναιτωλικό εκτός έδρας.

Με τον ΠΑΟΚ να έχει νικήσει νωρίτερα στην Τρίπολη, οι Πράσινοι ήξεραν ότι έπρεπε να κάνουν το ίδιο στο Περιστέρι προκειμένου να παραμείνουν στην 1η θέση και είχαν από το ξεκίνημα τον έλεγχο του παιχνιδιού, κυκλοφορώντας τη μπάλα με υπομονή και να ψάχνει τον τρόπο για να γίνει επικίνδυνος. Κάτι που δεν ήταν και τόσο εύκολα όπως αποδείχθηκε αφού οι γηπεδούχοι αμύνονταν σωστά, δεν άφηναν κενούς χώρους και δεν ένιωθαν πραγματική απειλή.

Αντιθέτως, στο 31′ ήταν αυτοί που πλησίασαν στο γκολ, στο 31′, με την κεφαλιά του Βαλένσια, μετά τη σέντρα του Κούντε από δεξιά, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μπρινιόλι. Λίγα λεπτά μετά, στο 34′, ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να χάσουν μεγάλη ευκαιρία και μάλιστα διπλή, αρχικά με το τετ α τετ του Παλάσιος που απέκρουσε ο Τσιντώτας και στην εξέλιξη της φάσης με το σουτ του Βιλένα που απομάκρυνε με το κεφάλι ο Κουντέ, για να ακολουθήσει το γκολ…

Στο 37′ ο Κεσχρίντα ανέτρεψε τον Παλάσιος και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, από όπου ο Ιωαννίδης έκανε στο 38′ το 0-1. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν πήγε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια αφού στο 45’+2′ ο Κουντέ εκτέλεσε φάουλ, η άμυνα κοιμήθηκε, ο Μπρινιόλι έκανε άστοχη έξοδο και ο Έντερ με προβολή έγραψε το 1-1.

Το πρώτο ημίχρονο, με λίγα λόγια, έκλεισε με τρόπο που… πάγωσε τον Παναθηναϊκό και το δεύτερο άρχισε με τον ίδιο τρόπο: Γέμισμα του Ασεβέδο από αριστερά στο 50′, κεφαλιά του Βέργου και η μπάλα στα δίχτυα για το 2-1! Ο Ατρόμητος είχε πλέον το προβάδισμα, ο Παλάσιος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 56′ με κοντινή κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Μαντσίνι, για την ισοφάριση και στο 64′ τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τους Πράσινους αφού ο Ρομπάιγ έφυγε στην κόντρα, είδε τον Μπρινιόλι να μην έχει και την καλύτερη και… τον κρέμασε για το 3-1!

Ο Γιοβάνοβιτς άρχισε τις αλλαγές λίγα λεπτά μετά προσπαθώντας να σώσει ό,τι μπορούσε να σωθεί για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε μεγάλη ευκαιρία στο 76′ με τον Μαντσίνι να κάνει την προβολή από κοντά αλλά να μη στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα ενώ στο 89′ ο ίδιος παίκτης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με δυνατό σουτ εντός περιοχής.

Στο 92′, πάντως, οι Πράσινοι πήραν πέναλτι μέσω VAR για χέρι του Ντε Μποκ, με τον Ιωαννίδη να εκτελεί στο 93′ και να μειώνει σε 3-2, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώντας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Έντερ (94′ Ιμερέκοφ), Κούντε, Καμαρά (87′ Φριντζόνσον), Ρομπάιγ, Βέργος, Βαλένσια.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (68′ Βαγιαννίδης), Χουάνκαρ (87′ Κλεϊνχέισλερ), Γεντβάι (68′ Αράο), Σένκεφελντ, Πέρεθ, Βιλένα, Μπερνάρντ, Παλάσιος (68′ Σπόραρ), Μαντσίνι, Ιωαννίδης.