Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τη Μακάμπι Χάιφα για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League με στόχο έστω την ισοπαλία για να πάρει την 3η θέση και να συνεχίσει στο Europa Conference League, όπου ο ΠΑΟΚ νίκησε με 4-2 την Ελσίνκι, αλλά τελικά ηττήθηκε με 1-2 και μένει εκτός Ευρώπης.

Οι Πράσινοι έπαιζαν για δύο αποτελέσματα και αυτό μάλλον δεν τους έκανε και τόσο καλό αφού μπήκαν στο παιχνίδι πιο χαλαρά από ό,τι θα περίμενε κανείς. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν λειτουργούσε καλά στη μεσαία γραμμή και έδινε, έτσι, τη δυνατότητα στους Ισραηλινούς να κυκλοφορούν σχετικά άνετα τη μπάλα και να βγαίνουν μπροστά ψάχνοντας τον τρόπο για να απειλήσουν.

Η Μακάμπι έδειχνε να πατάει καλύτερα και αυτό, δυστυχώς για την ελληνική ομάδα, το έδειχνε και το σκορ από το 20ο λεπτό, αφού η σέντρα του Κορνούτ από αριστερά έφερε την κεφαλιά του Νταβίντ για το 0-1, το οποίο πάγωσε τη Λεωφόρο.

Λίγα λεπτά μετά, στο 26′, σκόραρε και ο Πιερό αλλά το VAR έδειξε ότι υπήρξε επιθετικό φάουλ στον Σένκεφελντ και το γκολ δεν μέτρησε, με τον Παναθηναϊκό να φαίνεται για πρώτη φορά στο 30′, όταν ο Βαγιαννίδης σέντραρε από δεξιά και ο Ιωαννίδης πήγε για γκολάρα με τακουνάκι αλλά Κεούφ απέκρουσε ενστικτωδώς και στην εξέλιξη της φάσης είπε «όχι» και στον Αϊτόρ κρατώντας το 0-1.

Αυτό που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου δηλαδή, παρά το γεγονός ότι οι Πράσινοι πίεσαν αρκετά για την ισοφάριση πριν πάνε στα αποδυτήρια. Οταν επέστρεψαν από αυτά, απείλησαν αμέσως και συγκεκριμένα στο 48′ με το διαγώνιο σουτ του Παλάσιος που έφυγε άουτ, για να ακολουθήσει στο 52′ η ευκαιρία με την κεφαλιά του Γεντβάι που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν συνεχώς στην επίθεση ψάχνοντας την ισοφάριση και πλησίασε σε αυτή στο 56′ με την εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ αλλά ο Κέουφ κατάφερε να αποκρούσει, με την πίεση να γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Και όσο μεγάλωνε η πίεση, μεγάλωναν και οι ευκαιρίες για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς, ο οποίος είδε στο 64′ τον Ιωαννίδη να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά και τον Αράο να μην καταφέρνει να σκοράρει στην επαναφορά.

Οι Πράσινοι έψαχναν με κάθε τρόπο το γκολ και στο 70′ είχαν νέα ευκαιρία με το σουτ του Μαντσίνι εντός περιοχής που απέκρουσε ο Κέουφ, για να έρθει το σοκ στο 74′: Ο Βαγιαννίδης γλίστρησε, ο Κορνούτ έκανε το γύρισμα και ο Τσέρι εκτέλεσε εντός περιοχής τον Λοντίγκιν για το 0-2.

Ο αποκλεισμός, πλέον, έμοιαζε το πιο πιθανό, σχεδόν βέβαιο, σενάριο για τον Παναθηναϊκό και τελικά αυτό έγινε, αν και το γκολ του Ιωαννίδη στο 89′ με κεφαλιά για το 1-2 τού έδωσε ελπίδες. Παρά την πίεση στις καθυστερήσεις, όμως, το σκορ δεν άλλαξε, με τη Μακάμπι να νικάει και να παίρνει την 3η θέση του ομίλου.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Βιγιαρεάλ 13
Ρεν 12
Μακάμπι Χάιφα 5
Παναθηναϊκός 4

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (81′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Βιλένα (69′ Τσέριν), Μπερνάρντ, Παλάσιος (69′ Μαντσίνι), Αϊτόρ (89′ Σπόραρ), Ιωαννίδης.

Μακάμπι Χάιφα: Κεούφ, Γκέρσον, Σεκ, Σούντγκρεν (46′ Φάινγκολντ), Κορνούτ (81′ Ποντγκορενό), Τσέρι (81′ Καλίλι), Καφουμάνα, Μοχάμεντ, Χαγκάγκ, Νταβίντ (67′ Ρεφαέλοφ), Πιερό.