Ο Greek Freak πέτυχε ρεκόρ καριέρας κόντρα στους Πέισερς με 64 πόντους, ενώ λίγο πριν, στο ξεκίνημα του 4ου δωδεκαλέπτου, άναψαν τα αίματα μετά από φάουλ του Νέσμιθ στον Γιάννη. Αν και έγινε έξαλλος στο τέλος με την κίνηση της Ιντιάνα να του πάρει τη μπάλα του αγώνα, κρατά το ασύλληπτο ρεκόρ του, σε μια αναμέτρηση προς το τέλος της οποίας φίλησε τη φανέλα των Μπακς.

Ο Γιάννης έγραψε αρκετά ρεκόρ στην αναμέτρηση με τους Πέισερς, πέρα από το ρεκόρ καριέρας με 64 πόντους. Πλέον είναι στην κορυφή του σκοραρίσματος στους Μπακς σε κάθε κατηγορία. Έχει τους περισσότερους πόντους στη regular season και στα playoffs. Επίσης, έχει τους περισσότερους πόντους σε ματς της regular season αλλά και των play-offs.

Eπιπλέον, έχει τρία ματς με 50+ πόντους κόντρα στην Ιντιάνα (δύο φέτος). Κανείς άλλος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ δεν έχει πάνω από 1. Επίσης, οι 64 πόντοι του Γιάννη είναι και franchise record, παίρνοντας την πρωτιά από τον Μάικλ Ρεντ.

Ο Γιάννης έγινε και ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ μετά τους Μαλόουν και Τσάμπερλεϊν με 60+ πόντους, 10+ ριμπάουντ και 70+% στα σουτ σε ένα ματς. Aκόμα έγινε ο μοναδικός παίκτης με 60άρα τη φετινή σεζόν.

Τέλος, οι 64 πόντοι του ήρθαν με 28 προσπάθειες στο ματς. Είναι οι περισσότεροι πόντοι ever με λιγότερες από 30 προσπάθειες σε ένα ματς.

Πηγή: gazzetta.gr