Η Πόντυπριντ Γιουνάιτεντ, ομάδα που αγωνίζεται στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Ουαλίας, δεν κατάφερε να πληρώσει τους παίκτες της και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε να εξαντλήσει την αυστηρότητά της ανακοινώνοντας ποινή αφαίρεσης… 141 βαθμών.

Τα οικονομικά προβλήματα δεν είναι κάτι νέο στο ποδόσφαιρο αλλά τείνει να γίνει κανόνας τα τελευταία χρόνια αφού είναι πολλές, πάρα πολλές οι ομάδες που έχουν να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις. Και μιλάμε για πολύ μεγάλα κλαμπ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, οπότε μπορεί ο καθένας να υποθέσει ότι σε ερασιτεχνικό επίπεδο τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα.

Η Πόντυπριντ Γιουνάιτεντ στην Ουαλία, για παράδειγμα, δεν κατάφερε να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της και άφησε απλήρωτους τους παίκτες, με αποτέλεσμα να πάθει σοκ στην ανακοίνωση της τιμωρίας από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας: Αφαίρεση 141 βαθμών.

Για την ακρίβεια, οι έξι θα αφαιρεθούν άμεσα και οι άλλοι 135 θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και θα αφορούν την επόμενη σεζόν, με την τιμωρία να ενεργοποιείται αν διαπιστωθεί ότι η ομάδα θα αφήσει ξανά απλήρωτους τους παίκτες τη φετινή σεζόν.

«Έρευνα από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ουαλίας σχετικά με το συμβατικό καθεστώς των παικτών στην Πόντυπριντ Γιουνάιτεντ πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελίες που έγιναν από παίκτες για υποτιθέμενες παραβιάσεις των επαγγελματικών τους συμβολαίων. Η έρευνα οδήγησε στην έκδοση πειθαρχικών διώξεων στον σύλλογο για εικαζόμενη παραβίαση των κανόνων και των κανονισμών της FAW», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.