Ο Στέλιος Μανωλάς θέλησε ν’ αποχαιρετήσει τον θρυλικό Κώστα Νεστορίδη με τα δικά του λόγια και προέβη σε ανάρτηση στα social media, μετά τον θάνατο του θρυλικού «Νέστορα» σε ηλικία 93 ετών.

«Καλό ταξίδι, ΚΩΣΤΑ ΝΕΣΤΟΡΙΔΗ! Οι λέξεις μύθος, μάγος, δεν είναι ικανές να περιγράψουν το ταλέντο σου. Είσαι από τις αιτίες που η ΑΕΚ απέκτησε εκατομμύρια οπαδούς. Η φαντασία, οι επινοήσεις, η ντρίπλα, το σκοράρισμα με όλους τους τρόπους, ακόμη και από κόρνερ, σε κατατάσσουν στη κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Είχα την τύχη να σε έχω προπονητή και να απολαύσω το μοναδικό ταλέντο σου. Έφυγες χορτασμένος αγάπη από την όμορφη οικογένεια σου και από τον κόσμο βλέποντας την ομάδα ψηλά και το όμορφο γήπεδο της ομάδας μας περαιωμένο. ΜΕΓΑΛΕ ΚΩΣΤΑ ΝΕΣΤΟΡΙΔΗ!», έγραψε μια από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία της ΑΕΚ για τον Κώστα Νεστορίδη.

Καλό ταξίδι ΚΩΣΤΑ ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΟι λέξεις μύθος μάγος δεν είναιΙκανές να περιγράψουν το ταλέντο σου.Εισαι από τις αιτίες …

Posted by Stelios Manolas on Tuesday, December 12, 2023

Το Σάββατο 16/12 θα γίνει η κηδεία του Κώστα Νεστορίδη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών. Η νεκρώσιμος ακολουθία έχει προγραμματιστεί για τις 14:00 στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας, δίπλα στο γήπεδο της ΑΕΚ. Από τις 11 το πρωί του Σαββάτου η σορός του θρυλικού άσου της Ένωσης θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Στη συνέχεια ο Νεστορίδης θα μεταφερθεί στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο Καλλιθέας.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ – Το «αντίο» από το ελληνικό ποδόσφαιρο

Στο μεταξύ ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΠΟ, η οποία τον αποχαιρέτησε με τα εξής λόγια: «Ένας πολύ μεγάλος του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο μυθικός Κώστας Νεστορίδης, έφυγε από τη ζωή στα 93 του χρόνια. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο εκτελεστικός γραμματέας Ιάκωβος Φιλιππούσης και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο “Νέστορας” υπήρξε παίκτης-σύμβολο για την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο τις δεκαετίες του ‘50 και του ’60, κάτι που αποτυπώθηκε με συμβολικό τρόπο στο νέο της γήπεδο, καθώς η φωτογραφία του είναι η μία από τις τέσσερις που κοσμούν τους πυλώνες του νέου γηπέδου της ομάδας.

Επιθετικός με σπουδαία τεχνική κατάρτιση, αυτό που οι σχολιαστές της εποχής του αποκαλούσαν «βιρτουόζος». Γρήγορος, εξαιρετικός ντριμπλέρ και προπάντων σπουδαίος σκόρερ.

Πόντιος στην καταγωγή, γεννήθηκε στη Δράμα στις 15 Μαρτίου του 1930 και μετακόμισε στην Αθήνα μεσούσης της γερμανικής κατοχής. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα Μοσχάτου, συνέχισε στον Πανιώνιο και από το 1955 στην ΑΕΚ, στην οποία αγωνίστηκε σε επίσημους αγώνες δύο χρόνια μετά, λόγω των κανονισμών της εποχής.

Ακολούθησε η μεγάλη του δεκαετία με την ΑΕΚ, αφού από 1957 έως το 1966 σημείωσε 228 γκολ με την «Ένωση» σε όλες τις διοργανώσεις και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος πέντε συνεχόμενες χρονιές, από το 1959 ως το 1963. Ο εξαιρετικός σκόρερ σημείωσε πολλά γκολ με απευθείας εκτελέσεις κόρνερ, έχει πετύχει πενταρέ και καρέ και 12 (!) χατ τρικ. Το 1963 πανηγύρισε με την ΑΕΚ το πρωτάθλημα, ενώ εργάστηκε στην αγαπημένη του ομάδα και ως προπονητής τη σεζόν 1983-84.

Ο Κώστας Νεστορίδης έχει σημαντική παρουσία και στην Εθνική Ελλάδος. Σε μια εποχή που οι αγώνες των Εθνικών Ομάδων ήταν λίγοι, αγωνίστηκε 17 φορές με το εθνόσημο σε διάστημα 11 χρόνων και σημείωσε 3 γκολ. Έκανε ντεμπούτο σε ματς με τη Γαλλία στη Μασσαλία το 1951 με προπονητή τον Αντώνη Μηγιάκη και το τελευταίο ήταν το φιλικό με την Αιθιοπία στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με προπονητή Τρύφωνα Τζανετή (1962), αγώνας στον οποίο σημείωσε το ένα από τα τρία γκολ με την Εθνική.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο τον αποχαιρετά με συγκίνηση ως έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έχει αναδείξει. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Ανακοίνωση έβγαλε και η Super League που τονίζει: «Σύσσωμη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Super League εκφράζει βαθιά θλίψη και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Κώστα Νεστορίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή».

Ο Παναθηναϊκός στο δικό του μήνυμα ανέφερε: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια ενός εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, του Κώστα Νεστορίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών.

Ο εκλιπών αγωνίστηκε για σχεδόν 30 χρόνια, φόρεσε τη φανέλα του Πανιωνίου, της ΑΕΚ, της Ελλάς Μελβούρνης, του Βύζαντα Μεγάρων και του Αίαντα Σαλαμίνας, ενώ τίμησε και αυτή της εθνικής ομάδας, αφήνοντας το αποτύπωμά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο ΠΑΟΚ, στο μεταξύ, τόνισε: «H ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει την θλίψη της για την απώλεια του μεγάλου Κώστα Νεστορίδη. Η αξία και το απαράμιλλο ήθος του, τον έχουν κατατάξει ήδη στο πάνθεον των μεγάλων του ποδοσφαίρου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του…».

Ο Άρης σημείωσε: «Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια της ΑΕΚ για την απώλεια του Κώστα Νεστορίδη που έφυγε σήμερα από τη ζωή. Ο εκλιπών υπήρξε μία από τις σπουδαιότερες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφήνοντας έντονα το αποτύπωμά του στην ιστορία του αθλήματος. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Καλό παράδεισο να έχει».