Με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέα μέτρα κατά της πάταξης της οπαδικής βίας, υπάρχει έντονη φημολογία πως ένα από αυτά που θα εφαρμοστούν -και μάλιστα άμεσα- θα είναι να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, όσον αφορά στους έλληνες φιλάθλους, τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ελληνικών ομάδων την προσεχή Πέμπτη (14/12).

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός παίζουν με την Μπάτσκα Τόπολα και τη Μακάμπι Χάιφα αντίστοιχα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και το «Απόστολος Νικολαΐδης», για τους ομίλους του Europa League, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την Ελσίνκι στην Τουμπα.

Ωστόσο, αυτή δεν θα ήταν η πρώτη φορά που θα συνέβαινε κάτι τέτοιο στο ποδόσφαιρο της χώρας μας. Έχουν περάσει περισσότερα από 13 χρόνια από τότε που η ΑΕΚ υποδέχθηκε τη Νταντί Γιουνάιτεντ σε ουδέτερο γήπεδο (σ.σ. «Γεώργιος Καραϊσκάκης»). Πιο συγκεκριμένα, το ματς έγινε στις 26 Αυγούστου 2010 και ήταν το δεύτερο παιχνίδι τους στο πλαίσιο των playoffs Europa League, με την ΑΕΚ να έχει επικρατήσει με 1-0 εκτός έδρας.

Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» επιλέχθηκε λόγω ανετοιμότητας του ΟΑΚΑ και του γηπέδου της Νέας Σμύρνης, που ήταν η εναλλακτική της ΑΕΚ. Υπό το φόβο επεισοδίων, λοιπόν, η ΑΕΚ δεν έδωσε εισιτήρια στους φιλάθλους της, για να βρεθούν στο γήπεδο του Φαλήρου και παραχωρήθηκαν μονάχα σε 500 φίλους της Νταντί Γιουνάιτεντ.

Για την ιστορία, το ματς έληξε 1-1 και η Ένωση πέρασε στους ομίλους της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.