Ακόμη ένα σπουδαίο επίτευγμα στην πλούσια καριέρα του κατέγραψε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς έφτασε τους 1.200 ματς σε κορυφαίο επίπεδο, τόσο με τις ομάδες που έχει αγωνιστεί σε διασυλλογικό επίπεδο όσο και με τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας.

Και λίγο μετά το τέλος του αγώνα, στον οποίο σκόραρε και πάλι, ο διάσημος Πορτογάλος, ήταν πανευτυχής, όπως αποδεικνύεται και από την ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Άλλοι τρεις βαθμοί! Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου, που με βοήθησαν να φτάσω σε αυτούς τους 1.200 αγώνες. Τι περιπέτεια, αλλά δεν τελειώσαμε ακόμα!».

Υπενθυμίζεται, ότι μιλώντας πέρυσι στο «ESPN» ο Ρονάλντο είχε καταστήσει σαφές ότι θα παίζει για όσο… μπορεί: «Είμαι χαρούμενος, θέλω να συνεχίσω και να δω τι θα γίνει. Αν μπορώ ακόμα να παίξω στα 40, μπορώ να παίξω στα 41, στα 42. Γενετικά, δεν πρόκειται να πω ότι νιώθω σαν να ήμουν 25, δεν πρέπει να υπερβάλλουμε. Αλλά είναι σαν να ήμουν 30 χρονών. Φροντίζω καλά το σώμα και το μυαλό μου. Η μακροζωία είναι ένα συναρπαστικό πράγμα».

Τώρα πλέον, ο CR7, ο οποίος «βαδίζει» στο 39ο έτος της ζωής του, «στοχεύει» να φθάσει ή να ξεπεράσει τον Πίτερ Σίλτον, καθώς ο Άγγλος τερματοφύλακας έκλεισε την καριέρα του με 1.387 συμμετοχές, ενώ στον σχετικό πίνακα, ακολουθούν ο Πολ Μπάστοκ (επίσης Άγγλος τερματοφύλακας με 1.286 αγώνες) και ο Ροζέριο Τσένι (Βραζιλιάνος τερματοφύλακας με 1.237 ματς).