Το πέναλτι του Σβαμπ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ήταν αρκετό στον ΠΑΟΚ για να νικήσει με 1-0 τον Βόλο στην Τούμπα στην πρώτη αναμέτρησή τους για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας, έχοντας πλέον το προβάδισμα για την πρόκριση στους προημιτελικούς.

Όλοι περίμεναν ότι ο δικέφαλος του βορρά, έχοντας τέλεια ψυχολογία μετά τις νίκες επί των Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Λαμίας, θα έμπαινε δυνατά στο παιχνίδι με στόχο ένα σκορ που θα του εξασφάλιζε ουσιαστικά από τώρα την πρόκριση, αλλά τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι… Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στα πρώτα λεπτά και στο 9′ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σκοράρουν με τον Ενγκίν αλλά υπήρχε οφσάιντ όπως έδειξε και το VAR, με αποτέλεσμα το γκολ να μη μετρήσει.

Λίγα λεπτά μετά, στο 14′, οι Θεσσαλονικείς είχαν την πρώτη τους φάση με την άστοχη κεφαλιά του Ντεσπόντοφ μετά τη σέντρα του Βιεϊρίνια και το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς να υπάρχει κάποια κλασική ευκαιρία για τις δύο ομάδες. Δεν χρειαζόταν όμως, όπως αποδείχθηκε, να υπάρχουν αυτές για να σκοράρουν οι γηπεδούχοι. Αρκούσε στο 45′ η ανατροπή του Ντεσπόντοφ από τον Κίτσο, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι, από όπου ο Σβαμπ έκανε το 1-0 στο 45’+2′.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε το προβάδισμα αλλά δεν κατάφερε να «χτίσει» πάνω σε αυτό αφού η απόδοσή της στην επανάληψη παρέμενε μέτρια. Έτσι, ο Βόλος ήταν πάντα μέσα στο παιχνίδι και στο 69′ πίστεψε ότι ισοφάρισε με την κεφαλιά του Μωραΐτη μετά τη σέντρα του Κίτσου αλλά ο ρέφερι το ακύρωσε για επιθετικό φάουλ, απόφαση με την οποία συμφώνησαν και στο VAR.

Το ματς, επομένως, παρέμεινε στο 1-0 και αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αφού στο 72′, στην τελευταία καλή φάση, ο Μωραΐτης με κεφαλιά, έπειτα από νέα σέντρα του Κίτσου, έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Έτσι, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη και το προβάδισμα για την πρόκριση στους προημιτελικούς αν και δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Οζντόεφ (67′ Μεϊτέ), Ντεσπόντοφ (67′ Τάισον), Κωνσταντέλιας, Μουργκ, Σαμάτα (75′ Τόμας).

Bόλος (Ανχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Τάχατος (46′ Ασλανίδης), Καλογερόπουλος, Σιέλης, Κίτσος, Τσοκάνης, Γκλάβτσιτς, Κορνέ (62′ Μωραϊτης), Ενγκίν (58′ Κόμπα), Ντέλετιτς (46′ Άλχο), Γκαρσία (85′ Μπερτόγλιο).