Η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε την απόκτηση του Έντιν Τζέκο από τη Βόλφσμπουργκ. Ο 24χρονος Βόσνιος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 4,5 ετών και κόστισε στους «πολίτες» 32,5 εκατ. ευρώ.

«Εξ αρχής με έλκυε περισσότερο η προοπτική να αγωνιστώ στη Σίτι. Είναι μία ομάδα που φέτος παίζει καλά. Η φημολογία γύρω από το όνομά μου έλαβε τέλος και τώρα το μόνο που θέλω είναι να παίξω καλά», δήλωσε ο Τζέκο για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του.

Το νέο απόκτημα της Σίτι αγωνιζόταν με την φανέλα της Βόλφσμπουργκ από το 2007, η οποία τον απέκτησε από την Τέπλιτσε ένανετι του ποσού των 4 εκατ. ευρώ. Στην πρώτη του σεζόν είχε 5 γκολ σε 11 συμμετοχές, στη δεύτερη, όταν και «σήκωσε» το πρωτάθλημα με τους «Λύκους» είχε 26 τέρματα σε 32 παιχνίδια, ενώ πέρυσι σκόραρε 22 φορές σε 34 αγώνες για το πρωτάθλημα.

Τη φετινή σεζόν είχε 10 γκολ σε 17 αναμετρήσεις στην Bundesliga. Σύσσωμος ο Γερμανικός Τύπος από το βράδυ της Παρασκευής αναφέρει ότι ο Τζέκο δεν θα είναι ο μόνος παίκτης που θα φύγει από την Γερμανία, ενώ δηλώνουν την αντίθεσή τους στην κίνηση της ομάδας του να τον παραχωρήσει, αφού θεωρούν πως αντίστοιχες κινήσεις πτωχαίνουν (κι άλλο) το εγχώριο πρωτάθλημα.

Πηγή: gazzetta.gr