Ο αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο της Λεωφόρου είναι πάντα σε εξαιρετική κατάσταση αφού είναι ένα θέμα στο οποίο ο Παναθηναϊκός δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα και συνεχίζει να το κάνει, όπως δείχνει και η κίνηση της ΠΑΕ να αποκτήσει πέντε νέα φωτιστικά σώματα για τη συντήρησή του, στηρίζοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Οι Πράσινοι έχουν ανεβάσει το μπάτζετ τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, το ίδιο όμως κάνουν και σε ό,τι αφορά τα έξοδα για τη συντήρηση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου της Λεωφόρου. Σε αυτό το πλαίσιο, επομένως, η ΠΑΕ φρόντισε να προμηθευτεί πέντε νέα φωτιστικά σώματα για τη συντήρηση του χλοοτάπητα, τα οποία προστίθενται στα άλλα δύο που ήδη είχε η ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα και μία από τις μόλις 17 παγκοσμίως που χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία για τη συντήρηση του αγωνιστικού χώρου, με τη συνολική επένδυση να ξεπερνάει το ένα εκατ. ευρώ και την ΠΑΕ να εμπιστεύεται την εταιρεία SGL, κορυφαία στο είδος της, ενημερώνοντας για τα χαρακτηριστικά στοιχεία των φωτιστικών, τα οποία είναι τα ακόλουθα…

Παράγουν θερμότητα, εφόσον χρειαστεί για ακραίες καιρικές συνθήκες και επιτάχυνση της εγκατάστασης του χλοοτάπητα κατά την περίοδο του transition.

Συνδέονται με σύστημα monitoring των μικροκλιματικών συνθηκών του αγωνιστικού χώρου, προκειμένου να λαμβάνονται με ακρίβεια αποφάσεις διαχείρισης του χλοοτάπητα, εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες αρχές.

Είναι τεχνολογίας Led.

Ο σκελετός τους αποτελείται από ελαφρύ κράμα αλουμινίου για την μικρότερη επιβάρυνση του αγωνιστικού χώρου

Μετακινούνται με remote control για την καλύτερη ασφάλεια των χειριστών.

Διαθέτουν smart χρήση για λειτουργία εξ αποστάσεως.