Πέντε νίκες στη σειρά μετρούν οι Μιλγουόκι Μπακς που τα ξημερώματα της Τρίτης (21/11) ξεπέρασαν με 142-129 τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς εκτός έδρας στην «Capital One Arena» και έφτασαν στο 10-4 στο πρωτάθλημα του NBA με νέο ρεσιτάλ από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ναι, οι Γουίζαρντς με ρεκόρ 2-11 είναι μια από τις χειρότερες ομάδες της λίγκας, αλλά οι Μπακς κλήθηκαν να κάνουν το καθήκον τους και μπορεί αμυντικά και πάλι να είχαν σημαντικά κενά, ωστόσο, επιθετικά ήταν ασταμάτητοι με τον «Greek Freak» να σημειώνει 42 πόντους σε σχεδόν 34 λεπτά προσθέτοντας ακόμη μια παράσταση στο ενεργητικό του και στην… κουβέντα για το βραβείο του MVP της regular season.

Ο 28χρονος Έλληνας φόργουορντ είχε 20/23 δίποντα, 2/6 ελεύθερες βολές και γέμισε το φύλλο της στατιστικής με 13 ριμπάουντ, οκτώ ασίστ, ένα κλέψιμο κι ένα μπλοκ. «Σεβάσου το παιχνίδι, αλλά θα πρέπει να περνάς καλά κιόλας», έγραψε στα social media του μετά το ματς. «Απλά ασταμάτητος», είπε από τη μεριά του ο προπονητής του Έιντριαν Γκρίφιν.

Μια ακόμη ιστορική εμφάνιση

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, πάντως, δεν ήταν… μόνος του. Είχε βοήθεια από τον Ντέιμιαν Λίλαρντ που πέτυχε 22 πόντους, στους 18 σταμάτησε ο Κρις Μίντλετον που ολοένα και περισσότερο βρίσκει τον καλό του εαυτό και 17 πρόσθεσε ο Μπόμπι Πόρτις, ενώ από 16 είχαν οι Μπρουκ Λόπεζ και Μαλίκ Μπίζλι.

Με την εμφάνισή του, πάντως, έγραψε για ακόμη μια φορά ιστορία. Ισοφάρισε τον θρυλικό Καρίμ Αμπντούλ – Τζαμπάρ στην κατηγορία των περισσότερων αγώνων στα χρονικά των Μιλγουόκι Μπακς με 30+ πόντους, 10+ ριμπάουντ και 5+ ασίστ. Πλέον, αμφότεροι έχουν από 106.

Επόμενος αντίπαλος των Μπακς είναι οι Μπόστον Σέλτικς, με τους οποίους θα παίξουν στο «TD Garden» της Βοστώνης τα ξημερώματα της Πέμπτης (23/11, 2:30).