Με τον 16χρονο Λαμίν Γιαμάλ να ανοίγει το σκορ και τους Ιγιαρθάμπαλ και Χοσέλου να βρίσκουν επίσης δίχτυα η Ισπανία πέρασε εύκολα από την Κύπρο επικρατώντας με 3-1 για τα προκριματικά του Euro 2024, με τα πάντα να έχουν ήδη κριθεί στον όμιλό τους.

Οι Ισπανοί θα είναι το προσεχές καλοκαίρι στη Γερμανία για να διεκδικήσουν τον τίτλο των πρωταθλητών Ευρώπης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είχαν διάθεση για δώρα στην Κύπρο. Οι Ίβηρες άνοιξαν το σκορ στο 5′ με τον Γιαμάλ και από εκεί και πέρα ο Ογιαρθάμπαλ έκανε το 0-2 στο 22′ και ο Χοσέλου το 0-3 στο 28.

Όλα ήταν εύκολα, με λίγα λόγια, για την Ισπανία που χαλάρωσε στο β’ μέρος και έδωσε τη δυνατότητα στην Κύπρο να πετύχει το γκολ της τιμής στο 76′ με τον Πηλέα, την ίδια ώρα που η Γεωργία με δύο γκολ του Κβαρατσχέλια ήταν μια ανάσα από νίκη γοήτρου επί της Σκωτίας αλλά στο 93′ ο Σάνκλαντ έγραψε το τελικό 2-2.

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Κύπρος – Ισπανία 1-3
Γεωργία – Σκωτία 2-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ισπανία 18
Σκωτία 16
Νορβηγία 10
Γεωργία 8
Κύπρος 0

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Τα πάντα είχαν κριθεί και στον 6ο όμιλο, με την Αυστρία και το Βέλγιο να είναι οι δύο ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκριση για τα τελικά του Euro. Παρ’ όλα αυτά, οι Αυστριακοί δεν αδιαφόρησαν για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Εσθονία και τη νίκησαν με 2-0 με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, την ίδια ώρα που το Αζερμπαϊτζάν επικρατούσε της απογοητευτικής Σουηδίας με 3-0.

Αζερμπαϊτζάν – Σουηδία 3-0
Εσθονία – Αυστρία 0-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αυστρία 19
Βέλγιο 17
Σουηδία 7
Αζερμπαϊτζάν 7
Εσθονία 1