Έτοιμη να ανοίξει φάκελο για ρατσιστική επίθεση προς τον Πάπε Χαμπίμπ Γκουέγ της Αμπερντίν στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το Europa Conference League είναι η UEFA σύμφωνα με το Skysports, με την ΠΑΕ να τονίζει πως όλο αυτό είναι «ξεκάθαρα προϊόν φαντασίας» και να υπογραμμίζει πως δεν συνέβη το παραμικρό.

Οι Θεσσαλονικείς υποδέχθηκαν τους Σκωτσέζους την περασμένη Πέμπτη (9/11) και αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, αποτέλεσμα με το οποίο εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης. Και μπορεί στον ΠΑΟΚ να έχουν αφήσει πίσω τους το συγκεκριμένο παιχνίδι, το Skysports όμως υποστηρίζει πως για την UEFA… δεν έχει τελειώσει ακόμη.

Συγκεκριμένα, το βρετανικό Μέσο μετέδωσε την Τρίτη (14/11) ότι η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα κάνει έρευνα για ενδεχόμενη ρατσιστική επίθεση προς τον Πάπε Χαμπίμπ Γκουέγ έπειτα από καταγγελία της Αμπερντίν, με τους ανθρώπους του δικεφάλου του βορρά να τονίζουν πως δεν συνέβη το παραμικρό.

«Ουδέποτε στην Τούμπα έχει υπάρξει ρατσιστική συμπεριφορά, η οποία δεν θα ήταν έτσι κι αλλιώς ανεκτή. Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ξεκάθαρα προϊόν φαντασίας, καθώς δεν υπέπεσε στην αντίληψη κανενός επίσημου της διοργάνωσης. Αντίθετα, ήταν εμφανής η προκλητική συμπεριφορά των αναπληρωματικών της Αμπερντίν στη φάση της ισοφάρισής τους και προς τιμήν τους οι φίλαθλοι δεν αντέδρασαν καθόλου», είναι η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το συγκεκριμένο θέμα.