Με δύο δυνατά παιχνίδια ολοκληρώνεται η 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην «OPAP Arena» όπου η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός παίζει στην Κρήτη με τον ΟΦΗ.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ παίζει με τον ΠΑΟΚ απόψε (30/10, 19:30, Cosmote Sport 2) θέλοντας να γυρίσει σελίδα μετά την ήττα από τη Μαρσέιγ με 3-1 για τους ομίλους του Europa League την Πέμπτη (26/10) στη Μασσαλία. Στο ελληνικό πρωτάθλημα μετράει δύο συνεχόμενες νίκες. Ο ΠΑΟΚ, από τη μεριά του, μετά το επικό διπλό με 3-2 κόντρα στην Αμπερντίν, θέλει να επεκτείνει το αήττητο σερί του στην Stoiximan Super League το οποίο έχει φτάσει στις πέντε αγωνιστικές.

Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ θέλουν να μειώσουν την απόστασή τους από τον Παναθηναϊκό – που είναι πρωτοπόρος – εν αναμονή της προσφυγής του Ολυμπιακού στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για την τιμωρία που του επιβλήθηκε από το πειθαρχικό όργανο της Stoiximan Super League για τη διακοπή του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Στο αγωνιστικό σκέλος τώρα, ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, είδε τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς να βγάζει χωρίς προβλήματα την προπόνηση και να τίθεται στη διάθεσή του. Επίσης, στο πρόγραμμα ενσωματώθηκε και ο Πισάρο κι έτσι αμφότεροι συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή που περιλαμβάνει 21 παίκτες. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Αραούχο, Χατζισαφί, Λιβάι Γκαρσία και οι Κάλενς, Ζίνι λόγω ενοχλήσεων. Η αποστολή: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Πήλιος, Μήτογλου, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσινοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Πόνσε, Ελίασον, Πισάρο.

Κι ο ΠΑΟΚ από τη μεριά του θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στην «OPAP Arena» δίχως σημαντικά προβλήματα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν υπολογίζει στον Μάρκος Αντόνιο, αλλά και στον Φιλίπε Σοάρες που προπονήθηκε ατομικά. Αναλυτικά οι παίκτες που μπήκαν στην αποστολή: Κοτάρσκι, Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Βιεϊρίνια, Σάστρε, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Νάσμπεργκ, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Α. Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Μπράντον, Σαμάτα.

Τέλος, να σημειώσουμε πως η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε από τους οπαδούς της να είναι προσεκτικοί και να μην δοθεί η παραμικρή αφορμή που θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στην ομάδα.

Χωρίς Φορτούνη ο Ολυμπιακός

Ο ΟΦΗ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό λίγη ώρα μετά (30/10, 21:30, Cosmote Sport 1). Οι Κρητικοί αυτοί τη σεζόν έχουν κάνει… χουνέρια σε όλους τους «μεγάλους» που έχουν επισκεφθεί το «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης». Τρεις νίκες έχουν εκεί και τις πέτυχαν απέναντι σε Άρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Θέλουν να προσθέσουν και τον Ολυμπιακό στην λίστα τους.

Οι «ερυθρόλευκοι», πάλι, προέρχονται από εξαιρετική εμφάνιση και νίκη με 2-1 επί της Γουέστ Χαμ για τους ομίλους του Europa League, αλλά από την άλλη νιώθουν και αδικημένοι με την απόφαση της τιμωρίας τους για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Κι ενώ το κλαμπ έχει το μυαλό του στο νομικό σκέλος, ο προπονητής Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα πρέπει να καλύψει τα κενά του Κώστα Φορτούνη και του Ροντινέι. Εκτός έμεινε και ο ανέτοιμος Φρέιρε.

Αντίθετα με τους προαναφερόμενους, στην αποστολή υπήρξε μια νέα «είσοδος». Πρόκειται για τον νεαρό Κροάτη επιθετικό Ιβάν Μπρίνιτς, ο οποίος μέχρι τώρα μετρούσε μόλις έξι λεπτά απέναντι στον Ατρόμητο και άλλα εννέα απέναντι στη Λαμία. Την «ερυθρόλευκη» αποστολή συνθέτουν οι, Πασχαλάκης, Τζολάκης, Παπαδούδης, Ορτέγα, Κίνι, Πορόζο, Ρέτσος, Ντόι, Μαντί Καμαρά, Σκάρπα, Αλεξανδρόπουλος, Βρουσάι, Καρβάλιο, Μπιελ, Εσε, Ποντένσε, Μπρνιτς, Σολμπάκεν, Ελ Κααμπί, Ελ Αραμπί, Μασούρας και Γιόβετιτς.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:

  • Βόλος – Κηφισιά 2-1
  • Ατρόμητος – Παναιτωλικός 3-2
  • Αστέρας Τρίπολης – Λαμία 0-1
  • Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός 5-0
  • Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
  • ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 30/10
  • ΟΦΗ – Ολυμπιακός 30/10

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες)

  1. Παναθηναϊκός 22
  2. Ολυμπιακός 18 -8αγ.
  3. ΠΑΟΚ 17 -8αγ.
  4. ΑΕΚ 17 -8αγ.
  5. Λαμία 15
  6. Άρης 14
  7. ΟΦΗ 13 -8αγ.
  8. Πανσερραϊκός 9 -8αγ.
  9. Αστέρας Τρίπολης 8
  10. Κηφισιά 7
  11. Ατρόμητος 6
  12. Παναιτωλικός 6
  13. ΠΑΣ Γιάννινα 5
  14. Βόλος 5 -8αγ.
    • Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με μηδενισμό και -1 βαθμό για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Εκκρεμεί η προσφυγή του στην Επιτροπή Εφέσεων.