Μαθηματικά δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη, η πρόκριση όμως στον επόμενο γύρο του Europa Conference League είναι δεδομένη για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στη Σκωτία για την 3η αγωνιστική των ομίλων βρέθηκε να χάνει με 2-0 από την Αμπερντίν ως το 73′ αλλά το έκανε 2-3 με γκολ των Ντεσπόντοφ, Βιεϊρίνια και Σβαμπ με πέναλτι στο 96′!

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι Ασπρόμαυροι πήραν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν να κάνουν παιχνίδι, με τους γηπεδούχους, από την άλλη πλευρά, να προσέχουν περισσότερο την άμυνα με στόχο να ψάξουν τις αντεπιθέσεις. Οι Θεσσαλονικείς δεν ένιωθαν κάποια απειλή από τους Σκωτσέζους και στο 12′ άγγιξαν το γκολ με τον Κωνσταντέλια που έκανε τρομερή ενέργεια εντός περιοχής αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

Με κατοχή μπάλας στο 70% ο δικέφαλος του βορρά είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και στο 38′ πλησίασε ξανά στο γκολ με τον Κωνσταντέλια που συνεργάστηκε ωραία με τον Ζίβκοβιτς και πήγε να… κρεμάσει τον Ρόος αλλά τελικά αυτός κατάφερε να μπλοκάρει.

Λίγα πράγματα, δηλαδή, στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο έγιναν… πράγματα και θαύματα! Κάτι που θα έπρεπε να το υποψιαστούν όλοι από τη στιγμή που η Αμπερντίν που δεν μπορούσε να αλλάξει δύο μπαλιές στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να βάλει δύο γκολ στο πρώτο 15λεπτο της επανάληψης.

Το πρώτο ήταν στο 50′, όταν ο Μιόφσκι, μετά τη σέντρα που έγινε αριστερά και την όχι και τόσο καλή αντίδραση της άμυνας, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Λίγα λεπτά μετά, στο 58′, οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση και ο Πολβάρα βρέθηκε απέναντι από τον Κοτάρσκι και τον νίκησε για το 2-0, το οποίο δυσκόλευε πάρα πολύ τα πράγματα για τους Θεσσαλονικείς. Οι οποίοι, όμως, αντέδρασαν με εκπληκτικό τρόπο.

Στο 73′ ο Κωνσταντέλιας συνεργάστηκε με τον Σαμάτα και έδωσε στον Ντεσπόντοφ, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα μείωσε σε 2-1 και έβαλε ξανά στο ματς την ομάδα του Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ το πίστευε πλέον και στο 84′ ήταν η σειρά του Βιεϊρίνια που με σουτ εντός περιοχής, το οποίο κόντραρε και λίγο, βρήκε δίχτυα για το 2-2.

Η ψυχολογία ήταν, πλέον, με το μέρος του δικεφάλου του βορρά, ο οποίος δεν έμεινε εκεί αλλά συνέχισε με στόχο τη νίκη και κατάφερε τελικά να την πάρει! Στο 94′ ο Ρούμπεσιτς πάτησε τον Οζντόεφ και ο διαιτητής πήγε στο VAR και στη συνέχεια έδειξε το σημείο του πέναλτι, με τον Σβαμπ να εκτελεί στο 96′ και να γράφει το 2-3 χαρίζοντας στους Ασπρόμαυρους την τρίτη νίκη τους σε ισάριθμους αγώνες.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγωνιστικές)
ΠΑΟΚ 9
Άιντραχτ Φρανκφούρτης 6
Αμπερντίν 1
Ελσίνκι 1

Αμπερντίν (Ρόμπσον): Ρόος, Ντέβλιν, Γκάρντενμαν, Ρούμπεζιτς, Γιένσεν, ΜακΚένζι, Πολβάρα (73’ Χέιζ), Σίνι, Μπάραν (73’ Κλάρκσον), ΜακΓκράθ, Μιόφσκι (73’ Ντουκ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Έκονγκ, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (64’ Μπάμπα), Τσιγγάρας (64’ Οζντόεφ), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον (73’ Ντεσπόντοφ), Τόμας (64’ Σαμάτα).