Στην 1η θέση της Premier League μαζί με τις Άρσεναλ, Τότεναμ και έχοντας και ένα παιχνίδι περισσότερο είναι πλέον η Λίβερπουλ, η οποία με δύο γκολ του Σαλάχ, στο 75′ με πέναλτι και στο 97′ στην αντεπίθεση, νίκησε με 2-0 την Έβερτον στο τοπικό ντέρμπι.

Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο οι Κόκκινοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά όχι και ευκαιρίες, με τους φιλοξενούμενους από την άλλη πλευρά να μένουν με 10 παίκτες στο 37′ λόγω της αποβολής του Γιανγκ που έκανε πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Ντίας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Έβερτον, η οποία είναι χαμηλά στη βαθμολογία, να είναι κλεισμένη στην περιοχή της στο β’ μέρος, με τη Λίβερπουλ να είναι στην επίθεση και να ψάχνει τον τρόπο για να σκοράρει. Και τελικά αυτός ο τρόπος ήταν το πέναλτι.

Στο 75′, μετά την εξέταση του VAR, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα μετά το χέρι του Κιν και ο Σαλάχ ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Πίκφορντ για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στη συνέχεια να αντιδράσουν και τελικά στο 97′ η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έβαλε και δεύτερο γκολ με το πλασέ του Σαλάχ που ολοκλήρωσε την αντεπίθεση.

Τελικό αποτέλεσμα 2-0 επομένως και η Λίβερπουλ πήγε, με ματς περισσότερο, στους 20 βαθμούς, όσους έχουν και οι Άρσεναλ και Τότεναμ.