Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται αύριο (21/10, 17:00) στο «Etihad» την Μπράιτον, που η ΑΕΚ νίκησε με 3-2 στην πρεμιέρα τους στους ομίλους του Europa League, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Premier League.

Το ματς είναι… σημαδεμένο από τα βρετανικά ΜΜΕ καθώς εκτιμούν πως ο προπονητής των «πολιτών», Πεπ Γκουαρδιόλα, θέλει τον κόουτς των «γλάρων» Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι, ο οποίος ηττήθηκε στην… σκακιέρα από τον Ματίας Αλμέιδα, για διάδοχό του στον πάγκο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Ο Γκουαρδιόλα έχει συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Σίτι ως το καλοκαίρι του 2025.

Μάλιστα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημρίδας «The Telegraph» την περασμένη άνοιξη όταν οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο γήπεδο της Μπράιτον, ο Γκουαρδιόλα μίλησε με κάποιους παίκτες της ομάδας και τους είπε: «Αυτός εκεί είναι ο επόμενος προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι», δείχνοντας προς τη μεριά του Ντε Τσέρμπι.

Τα… λουλούδια στον Ντε Τσέρμπι

Όταν η Μπράιτον προσέλαβε τον Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι, ο Γκουαρδιόλα τον έρανε με… λουλούδια. Προτού καν τον μάθουν στην Αγγλία τον χαρακτήρισε ως έναν από τους πιο σημαντικούς προπονητές των τελευταίων δύο δεκαετιών και εμφανίστηκε σίγουρος πως θα πετύχει. Έκτοτε σε κάθε ευκαιρία αναφέρει πόσο καλά δουλεμένη είναι η ομάδα του Ντε Τσέρμπι και πόσο… προχωρημένα πράγματα κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ιταλός έχει δηλώσει λάτρης της φιλοσοφίας του Γκουαρδιόλα και πως έμαθε πολλά από την Μπαρτσελόνα της περιόδου 2008-12. Τόνισε, δε, πως αυτή η ομάδα τον έκανε να γίνει προπονητής.

Αν μη τι άλλο, πέτυχε διάνα. Ο Ντε Τσέρμπι, που ανέλαβε την Μπράιτον αφότου έφυγε από την Ουκρανία και την Σαχτάρ Ντονέτσκ λίγο αφότου ξέσπασε ο πόλεμος με τη Ρωσία, έγινε ο πρώτος τεχνικός που καθοδήγησε τον σύλλογο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση κι επιπλέον, η δουλειά του βοήθησε πολλούς ποδοσφαιριστές να αναδειχθούν και να πάρουν ακριβές μεταγραφές όπως για παράδειγμα ο Μοϊσές Καϊσέδο που πήγε στην Τσέλσι για 115 εκατομμύρια ευρώ και ο Αλέξις ΜακΆλιστερ που πλέον φορά τη φανέλα της Λίβερπουλ.