Η Μακάμπι Τελ Αβίβ επιστρέφει στην αγωνιστική δράση απόψε (18/10) καθώς στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Euroleague θα παραταχθεί στο «Λα Φοντέτα» για το παιχνίδι της με τη Βαλένθια. Είναι η πρώτη ομάδα του Ισραήλ που βγαίνει από τα σύνορα της χώρας για να αγωνιστεί μετά το ξέσπασμα του πολέμου και οι ισπανικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

Να σημειώσουμε πως η ισραηλινή ομάδα θα παίξει φορώντας μαύρες φανέλες για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς, ενώ θα στείλει και μήνυμα για την απελευθέρωση των ομήρων.

«Αστακός» το «Λα Φοντέτα»

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ, που έχει μεταφερθεί στην Κύπρο όπου και προπονείται το τελευταίο διάστημα, μετέβη στη Βαλένθια υπό άκρα μυστικότητα. Το ξενοδοχείο όπου διαμένει δεν έγινε γνωστό, ενώ την αποστολή της υποδέχθηκαν περισσότεροι από 50 αστυνομικοί στο αεροδρόμιο της Βαλένθια.

Στο μεταξύ, η απεσταλμένη της ισπανικής κυβέρνησης στην επαρχία της Βαλένθια, η Πιλάρ Μπερναμπέ, τόνισε πως θα υπάρχουν περισσότεροι από 700 αστυνομικοί στο «Λα Φοντέτα» προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης «απλώθηκαν» στα περίχωρα του γηπέδου οι αστυνομικοί και με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους έψαξαν ακόμη και στα πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτων που ήταν παρκαρισμένα στους δρόμους δίπλα από αυτό.

Οι ισπανικές αρχές είναι θορυβημένες μετά τις αυξανόμενες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας υπέρ της Παλαιστίνης και κατά του Ισραήλ σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά περισσότερο ανησυχούν μετά την επανεμφάνιση του ISIS στην Ευρώπη, που ανέλαβε τις ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες τη νύχτα της Δευτέρας (16/10). Φυσικά, λαμβάνουν υπόψη τους και τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη Γαλλία με τις απειλές για βόμβες και τις εκκενώσεις αεροδρομίων.