Η Μακάμπι Χάιφα στράφηκε στην UEFA και αιτήθηκε την αναβολή του αγώνα της με τη Βιγιαρεάλ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου του Europa League, όπου συμμετέχει κι ο Παναθηναϊκος, το οποίο είναι προγραμματισμένος για τις 26 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, η Μακάμπι Χάιφα ζήτησε να μη γίνει το ματς στην προκαθορισμένη του ημερομηνία εξαιτίας του πολέμου στο Ισραήλ και να μεταφερθεί για αργότερα.

Η UEFA τις προηγούμενες ημέρες ανέβαλε και τα δύο ματς της Εθνικής ομάδας του Ισραήλ με την Ελβετία και το Κόσοβο για τα προκριματικά του EURO 2024. Να σημειώσουμε, επιπλέον, πως η Μακάμπι Χάιφα έχει την υποστήριξη τόσο της ισραηλινής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, όσο και της Μακάμπι Τελ Αβίβ, που αγωνίζεται στο Europa Conference League.

Ωστόσο, να αναφέρουμε πως η UEFA βρίσκεται σε ανοικτή επαφή με τη Euroleague για τα ζητήματα που έχουν προκύψει μετά το ξέσπασμα των εχθροπραξιών. Πάντως, για τη διεθνή διοργάνωση του μπάσκετ η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα επισκεφθεί την επαρχία της Βαλένθια – όπου εδρεύει και η Βιγιαρεάλ – για να αντιμετωπίσει τις «νυχτερίδες» την Τετάρτη (18/10) για την 3η αγωνιστική της Euroleague.