Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του παράνομου στοιχηματισμού στην Ιταλία με εμπλεκόμενους ποδοσφαιριστές. Με τις αρχές να συνεχίζουν τις έρευνές τους, τα θεμέλια του ιταλικού ποδοσφαίρου έχουν τρανταχτεί και σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ έπεται και συνέχεια.

Για την ώρα τέσσερις ποδοσφαιριστές είναι εμπλεκόμενοι: οι Σάντρο Τονάλι (Νιούκαστλ, πρώην Μίλαν), Νικολό Τζανιόλο (Άστον Βίλα, πρώην Ρόμα), Νικολό Φατζόλι (Γιουβέντους) και Νίκολα Ζαλέφσκι (Ρόμα). Για τους τρεις πρώτους, η ιταλική αθλητική εφημερίδα «Corriere dello Sport» υποστηρίζει πως φέρεται να έπαιξαν μεγάλα ποσά σε αγώνες της Serie A και του Champions League.

Οι αρχές που τους πήραν τις ηλεκτρονικές συσκευές και εξέτασαν και τις οικονομικές συναλλαγές τους ήθελαν να δουν αρχικά αν πόνταραν σε κάποια παράνομη πλατφόρμα σε αγώνες ποδοσφαίρου, ενώ το ερώτημα αυτό που «καίει» περισσότερο είναι αν έπαιξαν στοίχημα και σε αγώνες των ομάδων τους ή και που συμμετείχαν οι ίδιοι. Για την ώρα, οι ερευνητές της εισαγγελίας του Τορίνο μπορούν μονάχα να υποψιάζονται, ενώ συλλέγουν στοιχεία. Σε περίπτωση, πάντως, που αποδειχθεί αυτό, θα έρθουν αντιμέτωποι με βαριές ποινές με το μάξιμουμ να είναι ο 4ετής αποκλεισμός, αλλά και «γερό» πρόστιμο.

Αυτό όσον αφορά στο αθλητικό σκέλος, γιατί υπάρχει και ποινικό σκέλος. Κι εκεί οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο εμπλοκής της μαφίας. Αν δεν συνδεθούν οι παίκτες με το οργανωμένο έγκλημα και βρεθούν ένοχοι, οι ποινές είναι ως επί το πλείστον ήπιες και περιορίζονται σε πρόστιμα.

Οι αποδείξεις

Η «Corriere dello Sport», στο μεταξύ, σημειώνει πως στα έγγραφα της έρευνας που είναι σε εξέλιξη υπάρχουν αποδείξεις πως οι τρεις παίκτες έχουν στοιχηματίσει μεγάλα χρηματικά ποσά, που ξεπερνούν το εκατομμύριο ευρώ έκαστος, σε ματς της Serie A και του Champions League.