Η Άλκμααρ νίκησε με 1-0 τη Λέγκια Βαρσοβίας για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa Conference League αλλά το παιχνίδι… συνεχίζεται έξι μέρες μετά αφού οι Πολωνοί δημοσιοποίησαν βίντεο στο οποίο φαίνεται η ολλανδική αστυνομία να επιτίθεται στον ιδιοκτήτη του κλαμπ κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο.

Ο αγώνας έγινε στις 5 Οκτωβρίου αλλά σήμερα, 11 Οκτωβρίου, ένα βίντεο που δημοσιοποίησε στα social media η πολωνική ομάδα ανάβει φωτιές, αφού σε αυτό φαίνονται Ολλανδοί αστυνομικοί να επιτίθενται στον μεγαλομέτοχο του κλαμπ, Ντάριους Μιοντούσκι, κατά την αποχώρησή του.

Σύμφωνα με όσα λένε οι Ολλανδοί, οι Πολωνοί έπρεπε να περιμένουν να αποχωρήσουν πρώτα οι γηπεδούχοι και μετά να αποχωρήσουν αυτοί. Και αφού δεν έγινε αυτό, οι σεκιούριτι και οι αστυνομικοί αποφάσισαν να επιτεθούν και μάλιστα τα έβαλαν και με τον ιδιοκτήτη της Λέγκια, η οποία δημοσιοποίησε τώρα το σχετικό βίντεο.

«Είναι σκάνδαλο! Δεν έχω δει ποτέ την ομάδα μας, μέλη του προσωπικού και του διευθύνοντος συμβουλίου να γίνονται στόχοι επιθέσεων από την ασφάλεια του γηπέδου ή την αστυνομία. Αυτό είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Και είναι κάτι που δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι», είπε ο Μιοντούσκι, ο οποίος είναι και στο Δ.Σ. της ECA, της Ένωσης Ευρωπαϊκής Κλαμπ που συνεργάζεται άμεσα με την UEFA.