Η προετοιμασία των Σακραμέντο Κινγκς συνεχίζεται ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν του NBA κι ο προπονητής της ομάδας, Μάικ Μπράουν, έστειλε μήνυμα στον Σάσα Βεζένκοφ ώστε να εκμεταλλευτεί όλες τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται.

Οι υπεύθυνοι των Κινγκς έδειξαν με κάθε τρόπο πως ήθελαν τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού και MVP της περασμένης Euroleague στο ρόστερ τους. Έκαναν ταξίδια στην Ελλάδα, του έδωσαν καλά λεφτά και ποντάρουν πάνω του. Μιλώντας, όμως, στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του συλλόγου, ο κόουτς Μάικ Μπράουν άφησε στον… αέρα το ενδεχόμενο ο Βεζένκοφ να μην παίρνει χρόνο συμμετοχής τουλάχιστον στην αρχή του πρωταθλήματος.

Οι Κινγκς, που παλεύουν για να παίξουν για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στα playoffs του NBA, βασίζονται πολύ στην ομοιογένεια και την σταθερότητα που έχουν αποκτήσει από την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ενώ ακόμη ο Μπράουν δεν φαίνεται να έχει καταλήξει στο πώς θα μοιραστούν τα λεπτά της… δεύτερης γραμμής, αλλά φέρεται να κλίνει σε small-ball σχήμα που σημαίνει πως μειώνεται ο ανταγωνισμός για τη θέση του πάουερ φόργουορντ κι εκεί ο Βεζένκοφ μπορεί να βρει λεπτά στο παρκέ.

«Έπαιξε καλά στην επίθεση, βελτιώνεται και εμείς δοκιμάζουμε διάφορα πράγματα. Ίσως βάλουμε τον Βεζένκοβ στη δεύτερη και τον Ντουάρτε στην τρίτη πεντάδα. Πιθανότατα δεν θα πειράξουμε την αρχική πεντάδα, όμως τη δεύτερη και την τρίτη μπορεί να τις αλλάξουμε ανά πάσα στιγμή», είπε αρχικά ο Μπράουν και συνέχισε: «Ο Σάσα έχει δείξει την ευελιξία του στην επίθεση, αυτά που περιμένει ο κόσμος από εκείνον τη φετινή σεζόν. Δεν ξέρω ακόμη αν θα είναι στο rotation στο ξεκίνημα της κανονικής περιόδου, πρέπει να γίνεται καλύτερος με κάθε ευκαιρία που παίρνει στην προπόνηση και στους αγώνες».

Οι Σακραμέντο Κινγκς θα παίξουν φιλικό με τους Λος Άντζελες Λέικερς τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/10, 05:00) στο «Honda Center» του Άναχαϊμ της Καλιφόρνια. Από τους Λέικερς θα απουσιάσει σίγουρα ο σούπερ σταρ τους, ΛεΜπρόν Τζέιμς.