Η Μάντσεστερ Σίτι επισκέπτεται την Άρσεναλ (8/10, 18:30) στο «Emirates» για την 8η αγωνιστική της Premier League κι ο προπονητής των «πολιτών», Πεπ Γκουαρδιόλα, έδωσε μια απολαυστική απάντηση όταν τον ρώτησαν, αν ο πρώην βοηθός του τού μοιάζει.

«Όχι», είπε αρχικά ο Καταλανός τεχνικός, που προσέλαβε τον Αρτέτα το 2016 όταν ανέλαβε τη Μάντσεστερ Σίτι και συνεργάστηκαν ως το 2019 όταν κι ο Βάσκος αποδέχθηκε την πρόταση της Άρσεναλ. Κι ακολούθησε η αιτιολόγηση: «Εγώ ντύνομαι καλύτερα! Χίλια συγγνώμη, αλλά η σύζυγός μου διαλέγει για εμένα το καλύτερο outfit κάθε φορά».

Έπειτα σε πιο σοβαρό ύφος υπογράμμισε: «Η επιτυχία του Μίκελ Αρτέτα οφείλεται στον Μίκελ Αρτέτα κι όχι σε εμένα. Όλο λέτε “ω, ήταν με τον Πεπ κι έμαθε πολλά”. Εγώ έμαθα πολλά από εκείνον. Όλοι λένε πως εγώ διδάσκω τους βοηθούς, αλλά στην πραγματικότητα προσλαμβάνω ανθρώπους για να διδάξουν εμένα».

Η σχέση του Γκουαρδιόλα με τη μόδα

Όσο για την σχέση του Γκουαρδιόλα με τη μόδα, όσο ήταν ποδοσφαιριστής είχε περπατήσει στην πασαρέλα του διάσημου σχεδιαστή Αντόνιο Μιρό και παραλίγο να χάσει τη θέση του στην 11άδα της Μπαρτσελόνα μιας και αυτή η κίνησή του δεν άρεσε καθόλου στον τότε προπονητή του, Γιόχαν Κρόιφ.

Στο κομμάτι που αφορά τη σύζυγό του, τώρα, η Κριστίνα Γκουαρδιόλα, κάνει καριέρα εδώ και χρόνια στο χώρο της μόδας και έχει καταστήματα ρούχων στη Βαρκελώνη. Μέσω των διασυνδέσεών της, δε, φημολογείται πως ήρθε σε επαφή κι ο Καταλανός τεχνικός με διάφορες high-fashion μάρκες όπως η Dsquared, που πλέον… ντύνει τη Μάντσεστερ Σίτι όταν ταξιδεύει εκτός έδρας στο Champions League.