Το γκολ του Καρλίτος στο 7ο λεπτό ήταν αρκετό, τελικά, στη Λαμία για να νικήσει με 1-0 τον Παναιτωλικό και να βελτιώσει κι άλλο τη θέση της στη βαθμολογία, με την ομάδα του Γκάμπριελ Σούρερ, από την άλλη πλευρά, να παραμένει χωρίς νίκη μετά τις πρώτες 7 αγωνιστικές και είναι, φυσικά, χαμηλά στην κατάταξη.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και η επιβεβαίωση ήρθε στο 7ο λεπτό, όταν ο Λόνγκο βρήκε χώρο από δεξιά και έκανε τη σέντρα, με τον Καρλίτος να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο για το 1-0. Γκολ που έδωσε, φυσικά, ώθηση στη Λαμία, η οποία στο 13′ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Τσιλούλη στην αντεπίθεση μετά την πάσα του Καρλίτος.

Όσο για τους φιλοξενούμενους; Άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο μετά το 20λεπτο, είχαν την πρώτη τους στιγμή στο 25′ με το τακουνάκι του Ζοάο Πέδρο που κόντραρε για να καταλήξει κόρνερ και ισορρόπησαν το παιχνίδι μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς όμως να καταφέρουν να γίνουν πραγματικά απειλητικοί.

Αυτό θα το κατάφερναν για πρώτη φορά στο 51′, σε μια φάση στην οποία άγγιξαν την ισοφάριση με το δοκάρι του Καρέλη από πολύ κοντά μετά το γύρισμα του Σενγκέλια. Η ομάδα του Γκάμπριελ Σούρερ είχε την κατοχή της μπάλας, όπως είχε και τελικές προσπάθειες, αλλά αυτό δεν αρκούσε. Ο στόχος ήταν να έχει και… γκολ, αλλά αυτό, όπως αποδείχθηκε, δεν μπορούσαν να το κάνουν.

Ο Παναιτωλικός έψαχνε τον τρόπο για να φτάσει στην ισοφάριση αλλά δεν τον βρήκε ποτέ, με τη Λαμία να κρατάει το 1-0 και να έχει και δύο καλές στιγμές στο τελευταίο 10λεπτο με Σλίβκα και Σίντκλεϊ για το δεύτερο γκολ. Δεν το έβαλαν τελικά, αλλά από τη στιγμή που ήρθε η νίκη μάλλον θα το ξεπεράσουν εύκολα.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σιμόν, Σαντάντα, Νούνιες (60′ Αμαράλ), Σλίβκα (88′ Τσιλιανίδης), Τσιλούλης (60′ Ακούνια), Λόνγκο (60′ Τόσιτς), Καρλίτος (79′ Στάνκο).

Παναιτωλικός (Γκάμπριελ Σούρερ): Καπίνο, Μαλής, Οικονόμου, Ντουάρτε (70′ Χουάνπι), Τορεχόν, Πέρες, Ντίας, Μπαλντασάρα (70′ Ξενιτίδης), Σενγκέλια (86′ Βοΐλης), Ζοάο Πέδρο, Καρέλης.