Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει με 1-0 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στην Ελσίνκι για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa Conference League αλλά στο δεύτερο ανέβασε την απόδοσή του, ισοφάρισε με τον Κουλιεράκη, προσπέρασε με τον Ντεσπόντοφ και έβαλε και τρίτο γκολ με τον Μπράντον Τόμας, επικρατώντας τελικά με 3-2.

Οι Θεσσαλονικείς έδειχναν ορεξάτοι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με διάθεση να επιτεθούν για να ψάξουν το γρήγορο γκολ αλλά δεν το βρήκαν και στη συνέχεια άρχισαν να προβληματίζουν με την απόδοσή τους. Όσο για τους γηπεδούχους, έκαναν αναγκαστική αλλαγή τερματοφύλακα στο 13′ και από εκεί και πέρα προσπαθούσαν για το καλύτερο επιθετικά.

Οι Φινλανδοί είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 21′ με το σουτ του Ραντούλοβιτς εντός περιοχής που έφυγε λίγο άουτ, απείλησαν ξανά στο 35′ με σουτ του ίδιου παίκτη το οποίο απέκρουσε ο Κοτάρσκι και στο επόμενο λεπτό, τελικά, έγινε η ζημιά για τον ΠΑΟΚ.

Η εκτέλεση κόρνερ στο 36′ έφερε την κεφαλιά του Μπαντέ που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, με την Ελσίνκι να πάει στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα και την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να προβληματίζει με την απόδοσή της.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως, όλα ήταν καλύτερα. Οι Θεσσαλονικείς είχαν ευκαιρία στο 47′ με το σουτ του Ντεσπόντοφ εντός περιοχής, είχαν δοκάρι δευτερόλεπτα μετά σε κεφαλιά του Εκόνγκ, είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία στο 49′ σε κεφαλιά του αμαρκάριστου Σβαμπ που απέκρουσε ο Εστ και αφού δεν έπαθαν σοκ στο 50′, όταν η Ελσίνκι βγήκε στην αντεπίθεση και είχε δοκάρι με τον Ραντούλοβιτς σε τετ α τετ, έφτασαν στην ισοφάριση.

Στο 55′ ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε φάουλ και ο Κουλιεράκης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, δίνοντας στον ΠΑΟΚ την ώθηση που ήθελε για να ψάξει στη συνέχεια τη νίκη. Και όχι μόνο την έψαξε αλλά την πήρε κιόλας.

Η ομάδα του Λουτσέσκου έδειχνε ότι ήταν καλύτερη ομάδα από τους Φινλανδούς, δεν πανικοβλήθηκε επειδή τα λεπτά περνούσαν με το σκορ να παραμένει στο 1-1 και τελικά στο 81′ με σουτ του Ντεσπόντοφ εντός περιοχής που βρήκε και στο δοκάρι έγινε το 1-2.

Ένα γκολ που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη του δικεφάλου του βορρά, ο οποίος κλείδωσε το τρίποντο στο 94′, όταν ο Τάισον βγήκε στην αντεπίθεση και βρήκε τον Μπράντον Τόμας που έγραψε το 1-3.

Και από εκεί και πέρα, η Ελσίνκι μείωσε σε 2-3 στο… 99′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ραντούλοβιτς μετά το χέρι του Εκόνγκ, με την ουσία όμως να μην αλλάζει: Νίκη για την ελληνική ομάδα.

Ελσίνκι: Μαένπα (13′ Εστ), Τοΐβιο, Ντε Γκράσα, Ραϊτάλα, Σόιρι, Κανελλόπουλος (76′ Πάανανεν), Λίνγκμαν, Χαμαλάινεν (62′ Κέσκινεν), Χετεμάι (62′ Κουασίβι-Μπενισάν), Ραντούλοβιτς, Μπαντέ (62′ Τανάκα).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (67′ Οζντόεφ), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς (67′ Τάισον), Μουργκ (75′ Κωνσταντέλιας), Ντεσπόντοφ (85′ Βιεϊρίνια), Σαμάτα (75′ Μπράντον Τόμας).