«Καλώς ήρθες Ρονάλντο!»: Οι Ιρανοί υποδέχτηκαν σήμερα (19/9) με μεγαλοπρέπεια τον Πορτογάλο σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο, πέντε φορές νικητή του UEFA Champions League, της Αλ Νασρ που αντιμετωπίζει την Περσέπολη Τεχεράνης, στο ασιατικό Champions League.

Σε έναν αγώνα που έγινε εφικτός από τη διπλωματική προσέγγιση μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας. Χαμογελαστός, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και οι συμπαίκτες αποθεώθηκαν από εκατοντάδες Ιρανούς οπαδούς καθώς έφευγαν από το αεροδρόμιο «Χομεϊνί» νωρίς το απόγευμα. Μάλιστα, οι Ιρανοί φανς ακολούθησαν με τα πόδια τη διαδρομή του λεωφορείου που μετέφερε την αποστολή της Αλ Νασρ και στη συνέχεια… εισέβαλαν και στο ξενοδοχείο όπου διαμένει.

Προηγουμένως, στον «CR7» είχε προσφερθεί ένα πολυτελές περσικό χαλί από τον πρόεδρο του συλλόγου. Μεγάλα πανό «Καλώς ήρθατε» με πορτρέτα των αστεριών του Αλ Νασρ κρεμάστηκαν στις γέφυρες των μεγάλων δρόμων που διέσχιζαν την τεράστια ιρανική πρωτεύουσα.

Δυστυχώς, κανένας φίλαθλος δεν θα μπορέσει να παρακολουθήσει τον αυριανό (19/9) αγώνα στο γήπεδο «Azadi», το μεγαλύτερο της χώρας με τις 90.000 θέσεις, εξαιτίας τιμωρίας που επιβλήθηκε από την ασιατική συνομοσπονδία (AFC) μετά τη δημοσίευση το 2021 μιας αμφιλεγόμενης ανάρτησης στη σελίδα της Περσέπολης στο Instagram.

Ωστόσο, ο αγώνας που παίζεται κεκλεισμένων των θυρών θα μεταδοθεί τηλεοπτικά. Από την στιγμή που προσγειώθηκε η ομάδα μέχρι και την αποχώρησή της, οι παίκτες της Αλ Νασρ θα τεθούν υπό την ασφάλεια μιας «ελίτ μονάδας», σύμφωνα με τον αθλητική ιστοσελίδα Varzesh 3. Είχαν καθήκον να «αποτρέψουν οποιαδήποτε επαφή μεταξύ οπαδών και παικτών» της ομάδας της Σαουδικής Αραβίας, ανέφερε.

Ο πιο επιτυχημένος και δημοφιλής σύλλογος στο Ιράν, η Περσέπολης ήταν δύο φορές φιναλίστ στη διοργάνωση το 2018 και το 2020, ενώ η Αλ Νασρ την κέρδισε το 1995.

Η Αλ Νασρ είναι ένας από τους 40 συλλόγους από 20 πρωταθλήματα σε όλη τη συνομοσπονδία που κληρώθηκαν σε 10 ομίλους για να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον από σήμερα (18/9), με μόνο τους νικητές να προκρίνονται στους γύρους νοκ άουτ στην αναζήτηση του κορυφαίου έπαθλου των 4 εκατομμυρίων δολαρίων.