Η Μαρία Σάκκαρη αφού προκρίθηκε στα προημιτελικά του San Diego Open όπου θα αναμετρηθεί σήμερα (14/9) με την Αμερικανίδα Έμα Ναβάρο απάντησε σε ερώτηση για το θέμα που απασχολεί περισσότερο το σιρκουΐ του τένις γυναικών: η τιμωρία 4 ετών που επιβλήθηκε στη Σιμόνα Χάλεπ για παραβίαση των κανονισμών αντιντόπινγκ.

Σε ερώτηση για το αν εμπιστεύεται τις αρχές έπειτα από την απόφασή τους στην περίπτωση της Σιμόνα Χάλεπ (σ.σ. η Ρουμάνα τενίστρια αρνείται πως πήρε εν γνώσει της απαγορευμένες ουσίες που φέρεται να υπήρχαν σε συμπλήρωμα διατροφής και τόνισε πως θα πάει στο CAS για να καθαρίσει το όνομά της), η Μαρία Σάκκαρη τόνισε:

«Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως ο τρόπος που χειρίζονται κάθε περίπτωση με κάθε παίκτη, κάθε αθλητή είναι απλά τρομακτικός. Θα φτάσουμε σε κάποιο σημείο που θα μπορούμε να πάρουμε ούτε ηλεκτρολύτες. Ευτυχώς δεν έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση (σ.σ. όπως αυτή που βρίσκεται η Χάλεπ) και δεν θέλω να βρεθεί κιόλας. Είμαι πολύ προσεκτική με οτιδήποτε έχει να κάνει με σκευάσματα που συμπληρώνουν τη διατροφή».

«Να πάω ή να μην πάω στο μπάνιο»

Έπειτα αναφέρθηκε στις διαδικασίες από τις οποίες περνούν οι τενίστριες και οι τενίστες. «Δεν ξέρω ακριβώς πως είναι οι διαδικασίες και τί συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες. Δεν ξέρω πως έχει την εξουσία, δεν έχω ιδέα. Σίγουρα αυτό που θα έκανα είναι να βελτιώσω την εφαρμογή που έχουμε για το πού βρισκόμαστε (whereabouts) και την εφαρμογή για τους ελέγχους αντιντόπινγκ. Δεν λειτουργούν καλά. Υποτίθεται πως πρέπει να σου υπενθυμίζει καθημερινά το “παράθυρό” σου (σ.σ. για να δοθεί δείγμα), αλλά δεν το κάνει. Προσπάθησαν να το βελτιώσουν, αλλά δεν λειτουργεί καλά. Για εμάς που ταξιδεύουμε τόσο πολύ σε σύγκριση με άλλους αθλητές μπορεί να προκαλέσει μεγάλο στρες και άγχος. Ξυπνάω σχεδόν κάθε βράδυ για να πάω στο μπάνιο. Αν είναι κοντά στο “παράθυρο” μου (σ.σ. για να δοθεί δείγμα) σκέφτομαι “να πάω; να μην πάω; να περιμένω; Είναι απλά πολύ αγχωτικό».