Την πρόκρισή για τους «8» του τουρνουά του Σαν Ντιέγκο πήρε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία αντιμετώπισε την Καμίλα Οσόριο, πήρε το πρώτο σετ με 6-3 και είδε την αντίπαλό της να εγκαταλείπει λόγω τραυματισμού τον αγώνα στο δεύτερο σετ, όπου το σκορ ήταν ισόπαλο 2-2, περιμένοντας πλέον να δει ποια εκ των Ναβάρο ή Σάσνοβιτς θα είναι η επόμενη αντίπαλός της.

Μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της στο US Open η Ελληνίδα τενίστρια είχε πει ότι μάλλον ήταν καλύτερο να μην αγωνιστεί σε κάποιο άλλο τουρνουά φέτος ώστε να ηρεμήσει και να βρει τον εαυτό της, αλλά τελικά δήλωσε συμμετοχή αμέσως σε άλλο τουρνουά και συγκεκριμένα σε αυτό του Σαν Ντιέγκο.

Εκεί κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Οσόριο από την Κολομβία, Νο75 στην παγκόσμια κατάταξη, παίρνοντας την πρόκριση χωρίς να ολοκληρωθεί καν το παιχνίδι. Η Σάκκαρη με 6-3 πήρε το πρώτο σετ και στο δεύτερο το σκορ ήταν ισόπαλο 2-2, όταν η αντίπαλό της αποφάσισε να αποσυρθεί.

Ο λόγος ήταν το πρόβλημα τραυματισμού στη δεξιά γάμπα της, με τον πόνο να μην της επιτρέπει να συνεχίσει την προσπάθειά της. Έτσι, η Ελληνίδα τενίστρια πήρε την πρόκριση για τους προημιτελικούς όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ναβάρο ή Σάσνοβιτς.