Μπορεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς να μην τα πήγε καθόλου καλά στο US Open γνωρίζοντας πρόωρο αποκλεισμό μετά την ήττα από τον Ντόμινκ Στρίκερ στον 2ο γύρο, αυτό όμως δεν θα έχει καμία επίπτωση στη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία, αντιθέτως, θα βελτιωθεί και από το Νο7 θα επιστρέψει στο Νο5.

Ο Έλληνας τενίστας είχε πέσει από το Νο4 στο Νο7 τον Αύγουστο αλλά τη Δευτέρα (11/9) θα κερδίσει δύο θέσεις και θα επιστρέψει στο Top-5. Στο Νο5 ήταν ο Κάσπερ Ρουντ αλλά με την απώλεια των βαθμών από την περσινή παρουσία του στον τελικό του US Open θα πέσει στο Νο9, με το Νο7, στο οποίο θα είναι για λίγες μέρες ακόμη ο Τσιτσιπάς, να πάει πλέον στον Γιάνικ Σίνερ.

Στο Νο6, ακριβώς πίσω από τον Έλληνα τενίστα, θα είναι πλέον ο Αντρέι Ρούμπλεφ (ήταν στο Νο8) ενώ επιστρέφει στη 10άδα ο Σάσα Ζβέρεφ παίρνοντας το Νο10.

Η κατάταξη της Σάκκαρη

Σε ό,τι αφορά τη Μαρία Σάκκαρη, αυτή τη στιγμή είναι στο Νο9 και λογικά θα παραμείνει εκεί, εκτός κι αν η Μάντισον Κις κατακτήσει το US Open. Σε μια τέτοια περίπτωση η Ελληνίδα τενίστρια θα χάσει μία θέση και θα πέσει στο Νο10.