Δύο άνδρες ηλικίας 17 και 28 ετών συνέλαβαν χθες το απόγευμα στην Πάτρα αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά ναρκωτικών.

Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας σταμάτησαν για έλεγχο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 28χρονος με συνεπιβάτη το 17χρονο, και σε έρευνα σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών και τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, εντόπισαν σε ειδική κρύπτη πίσω από ηχεία του αυτοκινήτου δεκατρείς συσκευασίες, που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 14 κιλών και 248 γραμμαρίων.

Όπως σημειώνει η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της, οι αστυνομικοί σκύλοι, όπως εν προκειμένω ο Ρίκι, συμβάλλουν στην πρόληψη και καταστολή των εγκλημάτων που αφορούν υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ είναι ιδιαίτερα κοινωνικοποιημένοι και φιλικοί προς τους πολίτες, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για οποιονδήποτε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Την προανάκριση ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, οι οποίοι συνεχίζουν τις έρευνές τους για την ταυτοποίηση και άλλων δραστών που εμπλέκονται στην μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.