Η 24χρονη κοπέλα, η οποία έχει συγκινήσει το πανελλήνιο με την μαχητικότητα και την γενναιότητά της, καταθέτει σήμερα παρουσία ψυχολόγου και σύμφωνα με τις πληροφορίες αναμένεται να παρουσιάσει απομαγνητοφώνηση τηλεφωνικών συνομιλιών αλλά και sms που αντάλλαξε με τον διοργανωτή του πάρτι. Πάλι σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ της Γεωργίας και του μετρ του γνωστού καταστήματος εστίασης, άρχισε το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου 2021 και ολοκληρώθηκε το πρωί της Πρωτοχρονιάς.

Νωρίτερα, η ίδια σε δηλώσεις της έξω από το τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου και συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, ευχαρίστησε τον κόσμο για το κύμα συμπαράστασης που της δείχνει και τόνισε πως ευελπιστεί να βρει το δίκιο της. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη σας. Ελπίζω να βρω το δίκιο μου».

Γεωργία Μπίκα
Η Γεωργία Μπίκα στο δικαστήριο

Ο γνωστός Θεσσαλονικιός δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς πάντως, ο οποίος εστιάζει στη δράση του κυκλώματος στην πόλη, λέει στο Newsbeast πως: «Έχουμε να δούμε τέτοιου μεγέθους αποκάλυψη τουλάχιστον 10 χρόνια. Πια, έχει μετατεθεί το βάρος από την ποινική υπόθεση της 24χρονης κοπέλας στο κύκλωμα. Αυτή είναι και η δική μου επιδίωξη. Σε αυτή την υπόθεση, της Γεωργίας, έχει ήδη επιληφθεί η δικαιοσύνη….κουτσά- στραβά, θα δούμε πως θα πάει.

Επαναλαμβάνω πως το γεγγονός ότι δεν έχουν βγει οι τοξικολογικές εξετάσεις είναι πολύ προβληματικό κομμάτι. Για εμένα, το θέμα των τοξικολογικών εξετάσεων είναι σκάνδαλο. Aυτές οι εξετάσεις βγαίνουν μέσα σε 4 έως 7 ημέρες- λίγο να ασχοληθείς με το ποινικό το γνωρίζεις αυτό.

δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς
Ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς

»Και θα επαναλάβω ότι αυτή η ιστορία με την αποστολή του δείγματος στην Ελβετία δεν είναι καθόλου σωστή. Ποιος έδωσε την εντολή να φύγει από το εργαστήριο του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και να πάει στην Ελβετία; Ποιο είναι αυτό το εργαστήριο στην Ελβετία; Ξέρουμε; Είναι ιδιωτικό, κρατικό; Αν είναι ιδιωτικό το δεχόμαστε; Αλλά στην περίπτωση της όπως έχει λεχθεί πολλές φορές, δεν της πήραν καν αμέσως αίμα. Είναι πολύ αργά τα αντανακλαστικά των αρχών. Και όσο πιο αργά είναι τόσο δεν θα ανοίγουν και τα στόματα των θυμάτων. Όταν ένα θύμα βλέπει όλα τα παραπάνω αλλά και την 24χρονη, όπως είπε η ίδια, να απειλείται από συνάδελφο μέσα στο τμήμα, τί θα κάνει; Όταν την ρωτάνε αν έχει κάνει κάποια έκτρωση επειδή ο τράχηλος της τους φάνηκε λεπτός, είναι αυτά ενθαρρυντικά στοιχεία για να μιλάνε τα θύματα; Πάντως, η αρχική δημοσιογραφική πληροφορία ότι οι τοξικολογικές έδειξαν ουσίες είναι μια αδιασταύρωτη ακόμα πληροφορία και αφιλτράριστη εντελώς. Με δύο λόγια: για τις τοξικολογικές είμαστε στο απόλυτο σκοτάδι».

Οι πληροφορίες για το κύκλωμα

Ο ίδιος πάντως σημειώνει πως έχει πληροφορίες βάσιμες και αξιόπιστες που έχει στη διάθεσή του και που δίνουν μια πάρα πολύ καλή εικόνα για το κύκλωμα. «Το Κύπρος- Αθήνα- Θεσσαλονίκη είναι το σίγουρο σημείο της αλυσίδας και απ’ ο, τι φαίνεται και το Ντουμπάι. Γυναίκες έρχονται από την Κύπρο στην Ελλάδα. Τα κεφάλια του κυκλώματος φαίνεται να είναι και Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς και δεν αναφέρομαι στους γόνους των μεγάλων οικογενειών αλλά σε αυτούς που ‘στήνουν’ την κατάσταση, σε αυτούς που ‘πασάρουν’ τις γυναίκες στους άντρες. Ο Μ. Π από το καφέ για παράδειγμα ήταν ο ‘ψαράς’ όπως τον αποκαλώ εγώ, αυτός που ‘ψάρευε’.

Η Γεωργία Μπίκα
Η 24χρονη Γεωργία Μπίκα

Θεωρώ ότι τα έσοδα του κυκλώματος είναι μεγάλα, κατ αρχάς από την διακίνηση ναρκωτικών. Το θέμα είναι φυσικά και πολιτικό, θα υπάρξει αντίσταση από τα ισχυρά πρόσωπα για να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο, αλλά για αυτό είμαστε εμείς εδώ. Να σημειώσω και το εξής- δεν εκπροσωπώ την Γεωργία, έχει τον δικηγόρο της. Είμαι άλλωστε σε επικοινωνία τόσο με την ίδια και με τον κο Ζιώγα αλλά και με ένα τρίτο πρόσωπο σημαντικό και αυτό. Ο στόχος μου είναι το κύκλωμα».