Με συνολικές ποινές που ξεκινούν από φυλάκιση οκτώ ετών και φτάνουν τα 27,5 χρόνια κάθειρξης τιμωρήθηκαν οκτώ μετανάστες – μέλη συμμορίας, από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, που κατηγορούνται ότι δρούσαν στην περιοχή της Ειδομένης του Κιλκίς, όπου λήστευαν μετανάστες οι οποίοι επιχειρούσαν να περάσουν χωρίς «προστασία» τα σύνορα για να φτάσουν στην Κεντρική Ευρώπη.

Η εις βάρος τους δικογραφία περιελάμβανε κι ένα αιματηρό επεισόδιο με θύμα 23χρονο Αφγανό, ο οποίος δέχθηκε θανατηφόρο χτύπημα με μαχαίρι στο γλουτό, όταν αντέδρασε, αρνούμενος να τους παραδώσει τα χρήματα που ζητούσαν.

Για την ανθρωποκτονία κατέστη κατηγορούμενος 32χρονος ομοεθνής του θύματος, που καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε συνολική ποινή κάθειρξης 27,5 ετών (με εκτιτέα τα 20 έτη), «σπάζοντας» τα ισόβια του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου (κρίθηκε επιπλέον ένοχος για ληστεία, συμμορία, οπλοφορία και οπλοχρησία). Οι συγκατηγορούμενοί του καταδικάστηκαν για ληστεία κατά συρροή και συμμορία, ενώ με την αναγνώριση ελαφρυντικών το δικαστήριο επέβαλε, στον καθένα εξ αυτών, ποινή κάθειρξης 10 ετών, εκτός από έναν που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 9 ετών.

Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου επέστρεψαν στις φυλακές.