Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, με βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού Συμβουλίου, η 36χρονη καθηγήτρια η οποία κατηγορείται για την αποπλάνηση 13χρονου μαθητή της.

Η νεαρή γυναίκα μετά την απολογία της, την περασμένη Παρασκευή, είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό καθώς ανακρίτρια και εισαγγελέας διαφώνησαν για την τύχη της. Την διαφωνία έλυσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών το οποίο συντάχθηκε με την άποψη της εισαγγελέως που ζητούσε να μην οδηγηθεί στην φυλακή με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης να πλησιάζει τον ανήλικο σε απόσταση μικρότερη του 1 χλμ., απαγόρευση οποιασδήποτε επικοινωνίας μαζί του (διαδικτυακής, τηλεφωνικής και δια ζώσης) καθώς και παρακολούθησή της από ψυχολόγο.

Η ανακρίτρια είχε την άποψη πως η φιλόλογος έπρεπε να προφυλακιστεί γιατί σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να συνεχίσει την αποπλάνηση του 13χρονου.

Η 36χρονη, η οποία αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της αποπλάνησης ανηλίκου και κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, απολογούμενη φέρεται να δήλωσε μετανιωμένη. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε στο παιδί και την οικογένειά του.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης προκάλεσε σοκ καθώς η καθηγήτρια, σύμφωνα με την κατηγορία, είχε ερωτικές σχέσεις με τον 13χρονο στον οποίο έκανε ιδιαίτερα μαθήματα. Οι συναντήσεις τους φέρονται να γίνονταν τόσο στο σπίτι του παιδιού, οι γονείς του οποίου της είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη, όσο και σε ξενοδοχείο της Αθήνας.