Δίκη Τοπαλούδη: Η συνομιλία ανάμεσα στους κατηγορούμενους – «Τι έκανες στην Ελένη;»

Έξω από την αίθουσα η μητέρα της φοιτήτριας σπάραζε με λυγμούς ενώ επιτέθηκε φραστικά στον πατέρα του Ροδίτη


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
18:14
12/05/2020
Δίκη Τοπαλούδη: Η συνομιλία ανάμεσα στους κατηγορούμενους - «Τι έκανες στην Ελένη;»
14
loading

Να πει την αλήθεια «έστω και την ύστατη στιγμή» κάλεσε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου τον, Αλβανικής καταγωγής, κατηγορούμενο για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Ο νεαρός δέχτηκε σφυροκόπημα από την εισαγγελική λειτουργό, η οποία αμφισβήτησε το δεύτερο ρόλο που επεφύλαξε  για τον εαυτό του και επιχείρησε να αναδείξει κενά και αντιφάσεις στις αφηγήσεις του για την αποτρόπαια δολοφονία.

«Θα πείτε την αλήθεια επιτέλους;» τον ρώτησε η εισαγγελέας η οποία δεν πείστηκε από τη δήλωσή του πως νιώθει ότι ήρθε η ώρα να πει την αλήθεια.

Μια αλήθεια που προφανώς γνωρίζουν οι δυο κατηγορούμενοι οι οποίοι, ενάμιση περίπου χρόνο μετά, επιμένουν να ρίχνουν την ευθύνη για το έγκλημα ο ένας στον άλλον.  Ενδεικτικός είναι ο διάλογος που διημείφθη μεταξύ τους στο δικαστήριο, κάτι που προβλέπεται με το νέο Ποινικό Κώδικα.

Κατηγορούμενος (Ροδίτης): Τι έκανες στην Ελένη ;

Κατηγορούμενος (Αλβανικής καταγωγής): Εγώ τι έκανα; Εσύ τι έκανες;

 Κατηγορούμενος (Ροδίτης): Εγώ ρώτησα πρώτος;

Κατηγορούμενος (Αλβανικής καταγωγής): Να πεις την αλήθεια στο δικαστήριο

Κατηγορούμενος (Ροδίτης): Εγώ απάντησα

Έξω από την αίθουσα η μητέρα της άτυχης Ελένης σπάραζε με λυγμούς ενώ επιτέθηκε φραστικά στον πατέρα του Ροδίτη κατηγορούμενου, ο οποίος δεν απάντησε.

«Η Ελένη χτυπιόταν, έσπρωχνε, έκλαιγε»

«Έχεις δώσει πολλές απολογίες η πρώτη στους Λιμενικούς είναι συμβατή με την αλήθεια, μετά από τη στιγμή που μπαίνουν οι δικηγόροι λες ασυναρτησίες και μάλιστα ανατρεπόμενες» παρατήρησε η εισαγγελέας απευθυνόμενη στον Αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενο που ολοκλήρωσε σήμερα την απολογία του.

Ο κατηγορούμενος επανέλαβε πως φοβόταν τον Ροδίτη συγκατηγορούμενο του και δεν είχε καμία συμμετοχή στο έγκλημα παρά μόνο στην συγκάλυψη ενώ περιέγραψε τις απεγνωσμένες προσπάθειες της Ελένης να γλυτώσει.

«Η Ελένη χτυπιόνταν, ο Μανώλης την είχε πιάσει δυνατά και δεν μπορούσε να αντιδράσει, έσπρωχνε έκλαιγε» είπε ο κατηγορούμενος.

Εισαγγελέας: Με τα χέρια τι έκανε;

Κατηγορούμενος: Δεν είδα τα χέρια της

Εισαγγελέας: Δεν είδες τα χέρια της γιατί της τα κράταγες και εναλλάσσονταν οι ρόλοι…

«Ένας βρίσκει τα κορίτσια και ο άλλος βάζει τα λεφτά»

Η εισαγγελική λειτουργός, με σειρά ερωτήσεων της, αναφέρθηκε βήμα προς βήμα σε όλα τα γεγονότα της βραδιάς του εγκλήματος αμφισβητώντας τόσο τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι είχε προχωρήσει η σχέση του με την άτυχη φοιτήτρια και τον είχε φιλοξενήσει σπίτι της όσο και αυτόν ότι με δική της πρωτοβουλία οργανώθηκε το ερωτικό ραντεβού.  Μάλιστα, του απέδωσε ρόλο δολώματος όταν ο νεαρός αποκάλυψε ότι νωρίτερα εκείνο το βράδυ στη Ρόδο είχαν συναντήσει δυο άλλες κοπέλες οι οποίες, τελικά, δεν τους ακολούθησαν.  «Ίδιο modus operandi εσύ φέρνεις τις κοπέλες» σχολίασε η εισαγγελέας η οποία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να έπαιρνε χρήματα από τον συγκατηγορούμενο του. «Η δική μου εντύπωση είναι ότι τα οικονομικά σου ελλείμματα τα κάλυπτε ο άλλος. Ένας βρίσκει τα κορίτσια, εσύ δηλαδή και ο άλλος βάζει τα λεφτά» τόνισε.

Η εισαγγελέας καταγράφοντας την αλληλουχία των γεγονότων εμφανίστηκε πεπεισμένη πως η Ελένη Τοπαλούδη δεν είχε ενημερωθεί για την παρουσία του Ροδίτη κατηγορούμενου στο ραντεβού που είχαν κανονίσει ενώ στη συνέχεια όταν αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πάει καλά έστειλε μήνυμα στη φίλη της η οποία, ωστόσο, το είδε την επόμενη ημέρα.

Κατηγορούμενος: Ανέβηκα πάνω (σ.σ. στο σπίτι της Ελένης)

Εισαγγελέας: Σου είπε να ανέβεις;

Κατηγορούμενος: Όχι

Εισαγγελέας: Δεν ήξερε ποιος ήταν ο Μ…; Ανέβηκες να επιλύσεις τη διαφωνία; Η ώρα είναι περασμένη και η Ελένη αναρωτιέται ποιος είναι;  Για ποια συνεννόηση μου μιλάς; Εγώ σου λέω ότι πας ξαφνικά χωρίς καμία συνεννόηση και όταν κατεβαίνεις σε πιάνει η κάμερα.(…)Γιατί δεν κάθεστε όλοι μαζί και οι τρεις μπροστά (σ.σ. στο φορτηγάκι). Ήταν νύχτα, χειμώνας, έκανε κρύο…

Κατηγορούμενος: Θέλω μια διακοπή

Εισαγγελέας: Όχι εδώ δεν είσαι στο Hilton είσαι κατηγορούμενος

Μάλιστα, λίγο αργότερα ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου πως η Ελένη δεν γνώριζε ότι θα συνευρεθεί ερωτικά με τον συγκατηγορούμενο του.

Πρόεδρος: Η Ελένη ήξερε ότι μετά από εσάς στη Λίνδο θα έχει επαφή και με τον Ροδίτη

Κατηγορούμενος: Όχι δεν το ήξερε

«Δεν ντρέπεστε για αυτά που λέτε ;»

Η αναφορά του κατηγορούμενου ότι η Ελένη έπινε αλκοόλ από νωρίς το πρωί προκάλεσε την αντίδραση της εισαγγελέως η οποία παρατήρησε: «Εκτός από διαστρεμμένη, σεξομανή, ιδιόρρυθμη και παρανοϊκή που την είπε ο συγκατηγορούμενος είναι και αλκοολική;».

Όταν ο νεαρός κατηγορούμενος κλήθηκε να αναφερθεί, για ακόμη μια φορά, στις δραματικές ώρες που εκτυλίχθηκαν στο εξοχικό σπίτι ισχυρίστηκε πως σκέπασε την Ελένη, που ψυχορραγούσε,  με ένα σεντόνι για να την προστατεύσει καθώς πρόθεση του ήταν να την πάνε  στο νοσοκομείο.

Εισαγγελέας: Για ποιο λόγο της έριξες το σεντόνι

Κατηγορούμενος: Για να μην κρυώνει

Εισαγγελέας: Τραγέλαφος… Μετά από όλο αυτό το ξύλο και τη  βία σκέφτηκες μήπως κρυώσει; Αυτό έγινε για να μην σας πάρει κανείς μάτι….

Κατηγορούμενος: Όχι

Εισαγγελέας: Πως κατεβήκατε τις σκάλες;

Κατηγορούμενος: Με το σεντόνι στο κεφάλι

Εισαγγελέας: Δεν ντρέπεστε για αυτά που λέτε ; Θες να μας πεις ότι έκανε τη βόλτα της;

Κατηγορούμενος: Αυτή είναι η αλήθεια. (…)

Πρόεδρος: Το σεντόνι της το βάλατε γιατί έτρεχαν τα αίματα;

Κατηγορούμενος: Ναι, και για να μην κρυώσει ήταν μακριά το νοσοκομείο.

Ήταν η στιγμή που ο Ροδίτης συγκατηγορούμενος του αντέδρασε ισχυριζόμενος πως ήταν εκείνος που φώναζε «βοήθεια» όταν ο νεαρός, Αλβανικής καταγωγής, κατέβαζε την Ελένη στον γκρεμό για να την πετάξει στη θάλασσα. Ο νεαρός, από την πλευρά του,  ισχυρίστηκε απευθυνόμενος στο δικαστήριο πως όταν είχαν φτάσει στα βράχια δεν μπορούσε να σταματήσει τον Ροδίτη συγκατηγορούμενο του γιατί έτρεμαν τα πόδια του και έκλαιγε

Εισαγγελέας: Ποιος την έβγαλε;

Κατηγορούμενος: Αυτός την έβγαλε (σ.σ. ο Ροδίτης) τη σήκωσε και πήγαινε γρήγορα …Δεν είδα τίποτα άλλο δεν είδα πως την πέταξε στα βράχια …

Η εισαγγελέας , η οποία αύριο θα προτείνει για την ενοχή ή όχι των κατηγορουμένων, κατηγόρησε για ψευδορκία τους γονείς και την γιαγιά του Ροδίτη κατηγορούμενου αλλά και την αδελφή του συγκατηγορούμενου του. «Πρέπει να εξετάσουμε το ρόλο τους» είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

14
σχόλια
 1. avatar Eλενη

  Σκουλήκια εύχομαι να υποφερετε στην ζωή σας όπως υπέφερε αυτό το κορίτσι και η οικογένεια της. Θα μείνει για πάντα στην μνήμη μας για ότι πέρασε από εσάς. Κανείς δεν θα ξεχάσει

 2. avatar Απορη κορασις

  Χημικος ευνουχισμος ισχυει στη Ρωσσια οσο για τους γονεις του Ροδιτη γιαγια κλπ ας δικαστουν ως ηθικοι αυτουργοι αυτοι μεγαλωσαν το μπομπουκι...

 3. avatar Ελεεινοι Φωνιαδες

  [...] και τους δυο κυρια εισαγγελεα μονον τοτε θα υσηχασει η ψυχη της Ελενης [...] .ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΕ ΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΦΥΛΑΚΗ .ΝΑ ΤΟΥΣ [...] ΑΜΕΣΩΣ .ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΜΟΝΟ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΕΛΕΝΗ . ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ .ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΝΝΟΦΑΣΚΙΑ ΤΟΥΣ

 4. avatar PLOT

  ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

 5. avatar Και τους δυο

  Να την βρουνε από το θεό και η δυο...

  1. avatar αναρχοπλυμένος

   Αμα περιμενουμε απ\'το θεο αστο καλυτερα

 6. avatar 0+0

  Οτιδήποτε άλλο από καταδίκη και εκτέλεση δεν είναι δικαιοσύνη.

 7. avatar Θα δητε οτι ??????

  Θα δητε οτι το σηριαλ θα συνεχισθη για ερκετους μηνες εως οτου θα βγαλουν
  με το ετσι θελω =ενοχο = τον ΑΛΒΑΝΟ= δεν ειναι ολοι το ιδιο αλλα υπαρχει
  θεμα που θελουν με το ετσι θελω να αθωωσουν τον =τεντυ μποϊ= ΡΟΔΙΤΗ
  Δεν θα βγω ψευτης, να το θυμασθαι 100%
  Το σηριλ συνεχιζαται.........................

  1. avatar Αφωνος

   Δεν ειναι εθνικιστικο το θεμα, μαθε να ξεχωριζεις, να βλεπεις και να γραφεις

  2. avatar Δεν υπάρχει περίπτωση.

   Ούτε μία στο εκατομμύριο. Και οι δύο στη μπουζου θα πάνε. Το μόνο κακό είναι ότι θα βγουν σε 6 με 8 χρόνια και θα ξανακάνουν τα ίδια

 8. avatar Να μη βρει ο παππάς να θάψει

  Ελληνική Δικαιοσύνη.... 2 λέξεις για πολλά γέλια και πολλή ντροπή! Ντρέπομαι που είναι Έλληνας και έχω αυτά τα δικαστήρια και αυτούς τους νόμους. Στο Ελλαντα, κάνεις ότι θες, σκοτώνεις, βιαζεις και με κεινα και με τ αλλά.... σε 10 χρόνια είσαι σπίτι σου! Και βέβαια για δέκα χρόνια, έχεις δωρεάν ενοίκιο, νερό, ρεύμα, φαγητό, ψυχαγωγια και ένδυση.... ντροπή ρε!!!

  1. avatar Kj85

   Αυτά στην ευρωπαϊκή ένωση γινοβται πολλά δικαίωμα τα αν πας Αμερική μεριά αλλάζουν τα πράγματα όπως και Κίνα Ρωσία κλτπ.

 9. avatar Μέσα ρεεεεε

  Κ να μην ξαναδούν το φως του ήλιου....βρωμαει η υπόθεση από παντού....Γιατί ταλαιπωρούν την οικογένειά της κοπέλας ετσι;δικαίωση θέλουν....να ησυχάσει η ψυχή του κοριτσιού ...αδιάφορω αν είναι ο ένας Έλληνας κ ο άλλος αλβανός....κ ο πάπας της Ρώμης να ήταν πρέπει να καταδικαστεί....Τέλος....Στη συγκεκριμένη περίπτωση εγώ προσωπικά θα ήθελα να πάθουν ότι ακριβώς κάνανε στην Ελένη....μαμασι κ βουρδουλα...Για να δουν τι εστί βερίκοκο....

 10. avatar JPS/TA

  sms αφου ΔΕΝ υπαρχει θανατικη καταδικη με ενεση οι σφαιρες στοιχιζουνε ...
  2 αφου με επιορκους δικηγορους ...
  ΕΞΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΛΟΙ , 60 χρονια ιδια νεα . ημαρτον ΡΕ !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει