Ένα περίπου χρόνο μετά τη δολοφονία του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου, έξω από το σπίτι του στο Νέο Ψυχικό, η δικαιοσύνη «μίλησε» καταδικάζοντας σε ισόβια κάθειρξη τον 52χρονο φίλο του που ομολόγησε ότι τον πυροβόλησε. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα του κατηγορούμενου να του αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Οι δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας η οποία σε μια αγόρευση καταπέλτη χαρακτήρισε τον 52χρονο «ψυχρό εγκληματία» και έκανε λόγο για προμελετημένο έγκλημα. Στόχος του κατηγορούμενου ήταν, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, να μην επιστρέψει στο θύμα τις 300.000 ευρώ που του χρωστούσε. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε «πείσμα» του κατηγορούμενου που αρνιόταν να συμμορφωθεί ακόμη και στις δικαστικές αποφάσεις που είχαν εκδοθεί σε βάρος του. «Οδηγήθηκε στο έγκλημα για να αποφύγει να πληρώσει το χρέος στο φίλο του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αρνήθηκε να αναλάβει την υποχρέωση και να καταβάλλει έστω κι ένα ευρώ. Έβαλε ως στόχο στη ζωή του να τον σέρνει (σ.σ. θύμα) στα δικαστήρια για να μην πληρώσει. Όταν είδε ότι τα περιθώρια στενεύουν του γεννήθηκε η ιδέα στο μυαλό του να σκοτώσει το θύμα. «Αφού δεν τα κατάφερα με τα δικαστήρια, θα τον σκοτώσω» είπε. Δεν είχε καμία διάθεση να συμμορφωθεί στις δικαστικές αποφάσεις» υπογράμμισε στην πρόταση της η εισαγγελέας η οποία εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο κατηγορούμενος «είχε οργανώσει με απόλυτη ψυχραιμία τη δολοφονία».

Όπως είπε παρακολουθούσε για μια ολόκληρη εβδομάδα τον άτυχο φαρμακοποιό ενώ φρόντισε να προμηθευτεί όπλο και να βρει άλλοθι για να καλύψει τα ίχνη του. «Είχε μεθοδεύσει την πράξη του. Έδρασε ως ψυχρός εγκληματίας. Παραμόνευε το θύμα και όταν το είδε να μπαίνει στο αυτοκίνητό του, το πλησίασε και το πυροβόλησε στο κεφάλι. Για να έχει καλύτερη οπτική επαφή, ανοίγει την πόρτα και συνέχισε να το πυροβολεί και στο σώμα.» τόνισε η εισαγγελέας συμπληρώνοντας ότι ο κατηγορούμενος είχε πλήρη επίγνωση της πράξης του καταρρίπτοντας, με αυτό τον τρόπο, τον ισχυρισμό του 52χρονου ότι έπασχε από οριακή διαταραχή προσωπικότητας.

Νωρίτερα, στην απολογία του ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του άτυχου φαρμακοποιού. «Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Είμαι οικογενειάρχης… Ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια» είπε ενώ αναφερόμενος στο καρτέρι θανάτου που έστησε έξω από το σπίτι του θύματος και τη στιγμή που σήκωσε το όπλο ισχυρίστηκε πως δεν θυμάται πόσες φορές πυροβόλησε. «Με έπνιγε το άδικο. Πήγα στο σπίτι, είδα να ανοίγει η πόρτα και άρχισα να πυροβολώ, δεν θυμάμαι πόσες φορές…» ανέφερε.