Συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Αθηνών η δίκη για τη δολοφονία του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου τον Σεπτέμβριο του 2018 στο Νέο Ψυχικό.

«Με έπνιγε το άδικο. Πήγα στο φαρμακείο να τον παρακαλέσω να με αφήσει ήσυχο» ανέφερε ο δράστης στην απολογία του που κράτησε είκοσι λεπτά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star.

«Είχα μαζί μου το όπλο. Πήγα στο σπίτι. Είδα να ανοίγει η πόρτα και άρχισα να πυροβολώ. Δε θυμάμαι πόσες φορές. Ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια.  Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Ακόμα και υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας είπε στην οικογένεια μου ότι δεν είμαι δολοφόνος» ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Ένταση επικράτησε στη δικαστική αίθουσα, μόλις ολοκληρώθηκε η απολογία του. Η σύζυγός και η κόρη του του αδικοχαμένου φαρμακοποιού ξέσπασαν σε κλάματα. «Είσαι ψεύτης» του φώναζαν. 

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε ο κατηγορούμενος να κριθεί ένοχος, λέγοντας πως είχε πλήρη επίγνωση της πράξης του. 

«Οδηγήθηκε στο έγκλημα από ταπεινά αίτια. Ήθελε να αποφύγει να πληρώσει το χρέος στον φίλο του.  Μεθόδευσε τις κινήσεις του πριν και μετά το έγκλημα. Ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όταν έγινε η ανθρωποκτονία» είπε η εισαγγελέας.

(φωτογραφία αρχείου)