Ξαναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες η άγρια δολοφονία του φαρμακοποιού στο Νέο Ψυχικό τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η σύζυγος του φαρμακοποιού που δολοφονήθηκε άνοιξε την καρδιά της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου.

Η κυρία Ξένια Φλώρου δηλώνει ότι δε δέχεται τη συγνώμη του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου του και θέλει να τιμωρηθεί με την εσχάτη των ποινών.

«Ήταν ένας στυγερός δολοφόνος. Είναι ένας αμετανόητος δολοφόνος. Είναι μια καθαρή δολοφονία προμελετημένη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Είναι ένας επικίνδυνος εγκληματίας. Να μην αναπνεύσει αέρα ελευθερίας όσο ζει ποτέ» λέει.

Το πρωί της Τρίτης εκείνη και τα δυο παιδιά της θα αντικρίσουν την καθ’ ομολογία δράστη και πάλι στο δικαστήριο.

«Ζητάει με δόλια μέσα να γλιτώσει κάποια χρόνια φυλακή, με ψεύτικα χαρτιά να αποδείξει αυτά που τόσα χρόνια ξέραμε. Έναν άνθρωπο που δεν είχε ποτέ πρόβλημα. Είχε πλήρη καταλογισμό κατά τον χρόνο τέλεσης του εγκλήματος. Η αλήθεια θα λάμψει.

Αυτός θα πάρει την έσχατη των ποινών γιατί μόνο αυτή του αξίζει και τίποτα άλλο. Δε δέχομαι καμία συγγνώμη, Καμία συγγνώμη, καμία δικαιολογία. Εμάς μας έχει καταδικάσει στη θλίψη μας, μας έχει φυλακίσει στη θλίψη για την υπόλοιπη ζωή και εμένα και τα παιδιά μου» ξεσπάει.

Για την κα Φλώρου, ο χρόνος σταμάτησε έναν χρόνο πριν, στις 8 Σεπτεμβρίου, όταν άκουσε τους πυροβολισμούς, βγήκε στη βεράντα και είδε τον σύζυγό της νεκρό.

«Κατάλαβα ότι έχει τελειώσει η κατάσταση. Είδα έναν άνθρωπο σωριασμένο, μέσα στα αίματα. Νόμιζα ότι ζούσα ένα όνειρο» τονίζει.

Η κυρία Ξένια Φλώρου μαζί με το γιο και την κόρη της προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν την τραγική απώλεια. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης η σύζυγος προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της. Υπήρχαν στιγμές όμως που δεν άντεχε.

«Νομίζω ότι θα ανοίξει την πόρτα, θα ακούσω τα κλειδιά του – όλοι αυτό λέμε, ήταν χαρακτηριστικός αυτός ο ήχος – και θα μπει μέσα να μας αγκαλιάσει και να μας χαιρετήσει όπως έκανε πάντα. Ήταν πολύ ζεστός άνθρωπος. Όχι μόνο σε εμάς, σε όλη την κοινωνία» κατέληξε.