Νίκος Μίχος: Η Χρυσή Αυγή είναι αρχηγικό κόμμα

«Εγώ επειδή γνώριζα πολλά χρόνια τον Μιχαλολιάκο αναφερόμουν μόνο σε εκείνον»


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
15:46
18/10/2019
Νίκος Μίχος: Η Χρυσή Αυγή είναι αρχηγικό κόμμα
3
loading

Για «αρχηγικό κόμμα» έκανε λόγο στην απολογία του ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος προσθέτοντας πως «υπήρχε ιεραρχία όπως και στα άλλα κόμματα».

«Εγώ επειδή γνώριζα πολλά χρόνια τον Μιχαλολιάκο αναφερόμουν μόνο σε εκείνον... Οι αναφορές από τις Τοπικές πήγαιναν στα Κεντρικά της Χρυσής Αυγής στο αρμόδιο γραφείο στο οποίο υπεύθυνος ήταν ο Λαγός... Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ήταν πιο κοντά στον Μιχαλολιάκο», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν υπήρχε στρατιωτική εκπαίδευση, ήμασταν νόμιμο κόμμα... Δεν υπήρχαν τάγματα εφόδου. Η οργάνωση του κόμματος ήταν πολιτική».

Ο Νίκος Μίχος έκανε λόγο για «ιεραρχική δομή» στην κορυφή της οποίας βρισκόταν ο αρχηγός στη συνέχεια του Πολιτικό Συμβούλιο, η Κεντρική Επιτροπή και τα μέλη. «Υπήρχαν μέλη και καταστάσεις. Κάθε τοπική λειτουργούσε αυτόνομα» υπογράμμισε.

Εισαγγελέας: Εσείς το λέτε...

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι. Αυτοί που ήταν ενεργοί, στην αφισοκόλληση, τα συσσίτια, τη διανομή ήταν μέλη.

Εισαγγελέας: Ο Κασιδιάρης είπε ότι για να είναι κάποιος μέλος πρέπει να είχε εγγραφή προ του 2009 και να ήταν ενεργός. Τα μέλη της Τοπικής Νίκαιας για παράδειγμα θα μπορούσαν να έχουν διαγραφεί;

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω. Εγώ από την τοπική μου έστελνα λίστα στα κεντρικά ποια άτομα ήταν μέλη και ποια υποστηρικτές.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε με νόημα πως το κόμμα της Χρυσής Αυγής «ήταν οικογενειακό». «Όπως σε όλα τα νόμιμα κόμματα έτσι και στη Χρυσή Αυγή έβαλαν δικούς τους ανθρώπους στο κόμμα για να δουλέψουν, ανίψια, οικογένεια. Γι’ αυτό δεν είχαμε ανθρώπους να δουλέψουμε εμείς», τόνισε.

Ο Νίκος Μίχος μιλώντας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είπε πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει γιατί ο Γιώργος Ρουπακιάς έφτασε στο έγκλημα και επανέλαβε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι ουδέποτε δόθηκε «από το Νίκο Μιχαλολιάκο ούτε από άλλο καμία εντολή για παράνομη πράξη». «Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον Μιχαλολιάκο αφορούσε το πολιτικό κόστος» ανέφερε.

Ο Νίκος Μίχος άφησε αιχμές για την διαχείριση των οικονομικών του κόμματος λέγοντας πως ο ίδιος έδινε το 40% της βουλευτικής του αποζημίωσης και κάλυπτε όλα τα έξοδα της Τοπικής στην Εύβοια. «Από το 2013 μέχρι το 2015 δεν έγινε έλεγχος. Το συζήτησα και με άλλους πρώην συναγωνιστές, τα πράγματα είχαν αλλάξει. Ζήτησα να μου πουν που είχαν πάει τα λεφτά. Ακόμη και τα χρήματα για τις εκλογές εμείς τα βάζαμε» ανέφερε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Βόμβες Μίχου για Μιχαλολιάκο, Πολιτικό Συμβούλιο:

  “Ήξεραν για Αιγύπτιους και Φύσσα, ζήτησα διαγραφές, δεν εισακούστηκα”

  Η σημερινή απολογία Μίχου αποτελεί κόλαφο για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής και τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης. Ο Μίχος είναι παλιός Χρυσαυγίτης (παρακολουθούσε την οργάνωση από την δεκαετία του

  1980), της απολύτου εμπιστοσύνης του Μιχαλολιάκου ήδη από το 1999 όταν ξεκίνησε ο πυρήνας της Χρυσής Αυγής στην Χαλκίδα. Ο Μίχος εμπλέκεται ως φυσικός αυτουργός σε επιθέσεις ταγμάτων εφόδου της οργάνωσης, για παράδειγμα στο Συνεργείο της Ηλιούπολης όπου έχει καταδικαστεί πρωτόδικα, σε διαδηλωτές στην Πάρο που τον αναγνώρισαν στο δικαστήριο, κλπ.

  Γι’ αυτό και η απολογία του αναμενόταν με εξαιρετικό ενδιαφέρον, με δεδομένη την αποστασιοποίησή του από το 2017 και εντεύθεν.

 2. avatar Μπατρυότις

  Βρε τα καημένα τα ναζόπουλα, έτσι βρε θα πάρετε την πόλη; για δε ρε κάτι πατριώτες χαχαχαχα.

 3. avatar Βλέπω να διώχνετε τον γοριλα

  Τον Μιχαλολιάκο και να κάνετε ένωση με την ελληνική λύση και πρόεδρο τον Ρώσο πράκτορα τον Βελόπουλο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει