Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε σήμερα ο 54χρονος που κατηγορείται για τον τραυματισμό της 8χρονης Αλεξίας από σφαίρα, ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα, στις Θεσπιές Βοιωτίας, ο οποίος τελικά αφέθηκε ελεύθερος. Την ίδια ώρα η μικρή εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή της, νοσηλευόμενη σε μηχανική υποστήριξη και βαθιά καταστολή.

Στον κατηγορούμενο, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης μη σκοπούμενη, η οποία ενέχει ενέχει ενδεχόμενο δόλο και για τον λόγο αυτό έχει κακουργηματικό χαρακτήρα. Ο βενζινοπώλης μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο Θήβας κατά τις 12:05 και απολογούταν ενώπιον της ανακρίτριας για σχεδόν τέσσερις ώρες.

Ο 54χρονος φέρεται να κατέρρευσε ψυχολογικά όταν έμαθε τι συνέβη. «Είμαι συντετριμμένος. Από την Αστυνομία έμαθα ότι η σφαίρα είναι από το όπλο το δικό μου. Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα τραυματίσω ένα παιδάκι, πυροβολώντας στον αέρα. Θέλω να δηλώσω τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια του παιδιού, ευχόμενος να γίνει καλά», ήταν τα λόγια του κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Σε άλλο σημείο των όσων είπε, φέρεται να τόνισε: «Θέλω να δηλώσω συγκλονισμένος από το γεγονός και να ζητήσω τη μεγαλύτερη συγγνώμη που υπάρχει από την οικογένεια του κοριτσιού για το περιστατικό». Βάσει του ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στο πασχαλιάτικο γλέντι συμμετείχε και ένας πρώην πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η μητέρα της μικρής ακούστηκε να λέει σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με συγγενικό πρόσωπο ότι «τη χαϊδεύω, την κοιτάω, της μιλάω, τι να καταλάβει, είναι σε κώμα. Αυτό που συνέβη είναι αδιανόητο. Προσεύχομαι το παιδί μου να γίνει καλά». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, δίπλα στην οικογένεια της 8χρονης βρίσκονται συγγενείς, φίλοι, αλλά και απλός κόσμος, που ρωτάει να μάθει τι γίνεται με την υγεία της.

Ο πατέρας της Αλεξίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, αναφέρθηκε για τον δράστη και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φέρεται να είπε: «Δεν μπορώ να τον συγχωρέσω. Ας τον συγχωρέσει ο Θεός. Θα τον συγχωρούσα μόνο εάν εμφανιζόταν μόνος του και δεν προσπαθούσε να στείλει το όπλο στην Αθήνα. Η συμπεριφορά του δείχνει πως δεν είναι σωστός άνθρωπος. Φέρθηκε πολύ άσχημα».