Αποζημίωση-μαμούθ ύψους 800.000 ευρώ καλείται να καταβάλει το Δημόσιο στην οικογένεια 22χρονου φοιτητή ο οποίος το καλοκαίρι του 2000, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του, έπεσε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα πολεμικού όπλου, έξω από το στρατόπεδο Στεφανάκη, στη λεωφόρο Σχιστού στο Σκαραμαγκά.

Το Α΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου το οποίο, μετά από 19 χρόνια, δικαίωσε τους γονείς και τα δυο αδέλφια του άτυχου νεαρού, επιδικάζοντας τους αποζημίωση 800.000 ευρώ, συν τους νόμιμους τόκους, για ψυχική οδύνη.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με την απόφαση του απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του Δημοσίου, το οποίο υποστήριζε ότι το ποσό της αποζημίωσης είναι υπέρμετρα υψηλό και αντίθετο στην συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Ο νεαρός φοιτητής των ΤΕΙ Οινολογίας βρήκε τραγικό θάνατο τα ξημερώματα της 25ης Ιουλίου 2000 ενώ οδηγούσε το μηχανάκι του, όταν πυροβόλησε προς το δρόμο 33χρονος επιλοχίας πυροβολικού της 180 Μοίρας Κατευθυνομένων Βλημάτων ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας στρατοπέδου. Ο 22χρονος δέχτηκε τη μοιραία σφαίρα ενώ βρισκόταν 170 μέτρα μακριά από το στρατόπεδο.

Από το Αναθεωρητικό Δικαστήριο ο επιλοχίας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για οπλοχρησία. Μετά την καταδίκη του υποβιβάστηκε σε οπλίτη και απολύθηκε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.