Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης καλούνται να δώσουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Attica Bank αλλά και εκπρόσωποι πέντε εταιριών για δάνεια ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκαν από το 2011 έως το 2015.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος καθώς τα επίμαχα δάνεια φέρονται να χορηγήθηκαν χωρίς επαρκείς εγγυήσεις.

Συγκεκριμένα, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απιστία κατά συναυτουργία και κατά μόνας, άπαξ και κατ εξακολούθηση και για απλή συνεργεία στην απιστία σε βάρος των τότε μελών του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας καθώς και για ηθική αυτουργία στην απιστία σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων των εταιριών που εμφανίζονται να ωφελήθηκαν από τα δάνεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την εισαγγελική έρευνα διαπιστώθηκε ζημία στην περιουσία της τράπεζας από πέντε περιπτώσεις δανείων καθώς φέρονται να χορηγήθηκαν στις εμπλεκόμενες εταιρίες ενώ είχαν χαμηλή πιστοληπτική διαβάθμιση, με επιτόκιο πολύ χαμηλότερο από το προβλεπόμενο και με μηδενική ή μερική εξασφάλιση.

Η υπόθεση μπήκε στο στόχαστρο της δικαιοσύνης με αφορμή πόρισμα και μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία είχε διαπιστώσει συστηματική χορήγηση των επίμαχων επισφαλών δανείων από την Τράπεζα Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δυο περιπτώσεις δανείων σε εταιρίες πήραν το δρόμο για το αρχείο καθώς οι εμπλεκόμενοι είχαν αποπληρώσει ολοσχερώς τα χρέη τους.