Στο ΣτΕ γνωστή δικηγορική εταιρεία κατά προστίμου για παράνομη βιντεοσκόπηση

Ζητεί να ακυρωθεί το πρόστιμο ως αντισυνταγματικό και παράνομο


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
18:44
12/06/2018
Στο ΣτΕ γνωστή δικηγορική εταιρεία κατά προστίμου για παράνομη βιντεοσκόπηση
4
loading

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε δικηγορική εταιρία ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα  με την οποία της επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ για παραβίαση του συστήματος βιντεοεπιτήρησης στα γραφεία της.

Στην προσφυγή τους υποστηρίζουν πως οι κάμερες, οι οποίες, όπως επισημαίνουν, δεν καταγράφουν τα πρόσωπα των εργαζομένων, τοποθετήθηκαν για την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των ίδιων αλλά και για την προστασία των υψηλής αξίας επαγγελματικής χρήσης περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Και αυτό γιατί, όπως αναφέρουν, έχουν δεχθεί δυο επιθέσεις «κουκουλοφόρων», απειλές, αλλά και «ύποπτες» κινήσεις στους παρακείμενους δρόμους.

Παράλληλα, αναφέρουν πως έχουν στη διάθεση τους έγγραφη συναίνεση του προσωπικού τους για τη βιντεοεπιτήρηση, αλλά, όπως υπογραμμίζουν, ακόμη και εάν υποτεθεί ότι δεν υπήρχε η συγκατάθεση τους συνάγεται κατά τρόπο αναμφίλεκτο σιωπηρώς, κάτι που αίρει κατά νόμο κάθε παράβαση. Όπως επισημαίνουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας τα πρόσωπα που έχουν πρόσβαση στο σύστημα βιντεοσκόπησης δεν έχουν αρμοδιότητα ελέγχου και αξιολόγησης της συμπεριφοράς και απόδοσης των εργαζομένων.

Τέλος, υποστηρίζουν ότι η απόφαση της Αρχής προέβη σε εσφαλμένη εφαρμογή του νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων αλλά και παραβίαση της συνταγματικής αρχής της αναλογικότητας, καθώς το πρόστιμο που επιβλήθηκε, όπως τονίζουν, είναι δυσανάλογα μεγάλο με τις παραβάσεις που τους αποδίδονται.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar veronicooli

  Μεγαλη δικηγορικη εταιρεια και ειναι τοσο τσιφουτηδες ωστε δεν μπορουν να πληρωνουν μια εταιρεια σεκιουριτι να τους φυλαει τα γραφεια κι αυτοσχεδιαζουν με βιντεοκαμερες??... Κριμα στα μεγαλεια τους...

 2. avatar Αυτοί που έχουν απασχοληθεί

  στην δικηγορική εταιρεία ενός πρώην προέδρου της Βουλής γνωρίζουν καλά πως δεν ισχύουν όλα όσα ισχυρίζεται.

 3. avatar Γιαννης!!!!

  Γιατι δεν λετε οτι ειναι του Σιουφα !!!!!!!!!
  Ο κοσμος το εχει τουμπανο και εσεις κρυφο καμάρι .............

  1. avatar Έλα πες την αλήθεια

   Είσαι ο ιδιος ο ελεγκτής στα σχόλια 🙂
   Εγώ σε τόσες αναρτήσεις έγραφα περιγραφικά ακόμη (πχ πρώην βουλευτής Καρδίτσας , πρώην πρόεδρος Βουλής κλπ) και τα έκοβαν ! Κι εσυ δίνεις ευθέως το όνομα κ σε αφήνουν. Βέβαια μπορεί μετά από λίγη ώρα στη θέση του ονόματος στο σχόλιό σου να δεις τις γνωστές αγκύλες ........

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει