Πρόστιμο σε τράπεζα που ενημέρωσε την πρώην σύζυγο για λογαριασμούς πελάτη της

Η γυναίκα χρησιμοποίησε τα έγγραφα για να πετύχει την έκδοση διατροφής


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
18:19
20/04/2017
Πρόστιμο σε τράπεζα που ενημέρωσε την πρώην σύζυγο για λογαριασμούς πελάτη της
3
loading

Ακριβά κόστισε σε τράπεζα η… απροσεξία των υπαλλήλων της, οι οποίοι έστειλαν τα ενημερωτικά σημειώματα για τις κινήσεις του χαρτοφυλακίου αμοιβαίων κεφαλαίων πελάτης της στην πρώην σύζυγό του. Η πρώην σύζυγος χρησιμοποίησε τα έγγραφα για να πετύχει την έκδοση διατροφής και ο πελάτης της Τράπεζας προσέφυγε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα η οποία επέβαλε στην Τράπεζα πρόστιμο 5.000 ευρώ γιατί διαβίβασε παράνομα τα προσωπικά δεδομένα του στο «λάθος» πρόσωπο.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση του (150/2017) επικύρωσε το επίμαχο πρόστιμο που είχε επιβληθεί από την Αρχή η οποία έκρινε ότι η Τράπεζα δεν ήλεγξε ως όφειλε την διεύθυνση του πελάτης της, παρέλειψε να λάβει τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ορθή υλοποίηση των υποχρεώσεων της ως υπεύθυνης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων και δεν παρείχε τις κατάλληλες οδηγίες στο προσωπικό της για την ασφάλεια των δεδομένων και την προστασία τους από κάθε αθέμιτη επεξεργασία. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να διαβιβαστούν παράνομα προσωπικά δεδομένα του πελάτη της σε τρίτο πρόσωπο, δηλαδή την πρώην σύζυγο του.

Για την ιστορία η… γκάφα έγινε ενώ ο πελάτης της Τράπεζας είχε ανοίξει καινούργιο λογαριασμό για τον οποίο δήλωσε συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας, ενώ παράλληλα έδωσε εντολή για την απόκτηση μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων μέσω του λογαριασμού του. Ωστόσο, τα ενημερωτικά σημειώματα της τράπεζας ταχυδρομήθηκαν στην διεύθυνση της ατομικής επιχείρησης που διατηρούσε η πρώην σύζυγός του και εκείνη τα χρησιμοποίησε εναντίον του πρώην συζύγου της σε δίκη που αφορούσε το ύψος διατροφής των ανηλίκων τέκνων τους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar mariasofi

  έλα μωρέ στα παιδάκια θα πάνε...λέμε τώρα..

 2. avatar DNE1974

  " Ακριβά κόστισε σε τράπεζα η… απροσεξία των υπαλλήλων της,.....................................
  η οποία επέβαλε στην Τράπεζα πρόστιμο 5.000 ευρώ ..........." Κύριοι του newsbest έχετε χάσει εντελώς το μέτρο. Σίγα το βαρύ πρόστιμο τα 5.000 € για την Τράπεζα. Τους κακόμοιρους του υπαλλήλους να λυπάστε που θα τραβολογούνται σε πειθαρχικά συμβούλια με ποινές αργίας και διακοπής μισθοδοσίας 1 ή 2 μήνες.

 3. avatar Γκιοζης Καρας

  Ενα στρωμα ποτε δεν
  κανει τετοια λαθη!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει